'Zenne' Portakal Yarışında - Son Dakika
Magazin

'Zenne' Portakal Yarışında

\'Zenne\' Portakal Yarışında

'Türkiye'nin ilk eşcinsel namus cinayeti' olarak yansıyan hikaye; 'Zenne' filmine esin kaynağı oldu.

10.10.2011 02:00  Güncelleme: 07:39

Ölümünün üzerinden üç yıl geçmesine rağmen katili yakalanamayan Ahmet Yıldız'ın dünya basınına 'Türkiye'nin ilk eşcinsel namus cinayeti' olarak yansıyan hikayesi; 'Zenne' filmine esin kaynağı oldu.

İstanbul VE KABİL'DE ÇEKİLDİ

48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ödül için yarışan film; yönetmenleri M. Caner Alper ve Mehmet Binay tarafından, cinsel kimliğini açıkladığı için öldürülen Yıldız'a ithaf edildi. M. Caner Alper ve Mehmet Binay'ın ilk sinema filmi olan 'Zenne'nin çekimleri; İstanbul ve Afganistan'ın başkenti Kabil'de gerçekleştirildi. Dans müziklerini Demir Demirkan'ın yaptığı filmin diğer müzikleri ise Bulgar Senfoni Orkestrası tarafından seslendirildi. Başrollerini Kerem Can (Can), Erkan Avcı (Ahmet) ve Giovanni Arvaneh'nin (Daniel) paylaştığı filmde; Rüçhan Çalışkur, Tilbe Saran ve Ünal Silver gibi profesyonellerin yanı sıra; Amberin Zaman, Banu Güven ve Piyale Madra da konuk oyuncu olarak yer aldı.

EVRENSEL DOSTLUK

Senaryosunu M.Caner Alper'in yazdığı 'Zenne'nin konusu şöyle: Doğulu muhafazakar bir ailenin çocuğu olan Ahmet, İstanbul'un dans kulüplerinde zennelik yapan Can'la dosttur. Türkiye'nin değer yargılarını çok iyi tanımayan Alman fotoğrafçı Daniel de onlara katılır. Üç genç, sıra dışı evrensel bir dostluğa imza atar.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin 'Zenne' Portakal Yarışında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement