1 Trilyonluk Dava Başladı - Son Dakika
Politika

1 Trilyonluk Dava Başladı

1 Trilyonluk Dava Başladı

Deniz Feneri'nin, Baykal Aleyhine Açılan 1 Milyon Tl'lik Manevi Tazminat Davasının Görülmesine Başlandı.

14.05.2009 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, ' 'Almanya'daki Deniz Feneri e.V. Derneği ile ilgili iddiaları kullanarak'', tüzel kişiliklerine saldırıda bulundukları iddiasıyla CHP ile Genel Başkanı Deniz Baykal aleyhine açılan 1 milyon TL'lik manevi tazminat davasının görülmesine başlandı.

Ankara 2. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, derneğin avukatı Mehmet Yalçınkaya ile CHP ve Baykal'ın avukatı Ahmet Çörtoğlu katıldı.

Avukat Çörtoğlu, dava dilekçesine karşı hazırladıkları dilekçeyi mahkemeye sundu.

''Deniz Feneri e.V. ile ilgili sözlerin, Türkiye'deki Deniz Feneri Derneği için söylenmiş gibi aktarılmasının dayanaksız olduğu'' kaydedilen dilekçede, şu değerlendirmelere yer verildi:

''Davacı, Almanya Deniz Feneri e.V. için söylenen sözleri, açıklanan görüşleri, kamuoyunu aydınlatma amaçlı verilen bilgileri tamamıyla kendisine söylenmiş gibi üzerine almakta ve kendisini Almanya Deniz Fenerinin yerine koyarak, onunla özdeşleşerek cevap vermektedir.

Almanya'daki Deniz Feneri e.V, davacı dernekle eş zamanlı kurulmuş ve 1999'da faaliyete geçmiştir. Tüm tanıtımlar ve reklamları Türkiye'deki Deniz Feneri gibi Kanal 7'den yayınlanmış, ortak reklam spotları kullanılmıştır. Dahası, logosu ve ismi Türkiye'deki Deniz Feneri ile aynıdır. Türkiye'deki dernek, isim hakkıyla ilgili Almanya'daki derneğe karşı hiçbir işlem yapmamıştır. Vatandaşların kafasında kargaşa varsa bu isim ve markayla ilgili bir sorundur.''

Almanya'daki dernek için söylenen sözlerin, Türkiye'deki Deniz Fenerini çağrıştırmasından Baykal ve CHP'nin sorumlu olamayacağı ifade edilen dilekçede, Almanya'daki Deniz Feneri e.V. dava dosyası, gerekçeli kararı, iddianamesi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması ve Alman basınında davaya ilişkin olarak çıkan haberler delil olarak bildirildi.

Tarafların sosyal ve ekonomik durumlarının araştırılması için müzekkere yazılması, Deniz Feneri Derneği avukatlarına son dilekçeye karşı beyanda bulunmaları için süre verilmesi kararlaştırılan duruşma ertelendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 1 Trilyonluk Dava Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement