2014 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda - Son Dakika
Politika

2014 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

2014 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu\'nda

Milletvekilleri, Başbakanlık ve bağlı kuruluşların 2014 bütçelerine ilişkin görüşlerini dile getirmeye devam ediyor

05.11.2013 02:16

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Başbakanlık ve bağlı kuruluşların 2014 yılı bütçelerine ilişkin görüşmeler devam ediyor.

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, MİT'in, Ortadoğu'da, özellikle Suriye'de çok başarılı olmasını, pilotların kaçırılmasında olayı çözmesini istediklerini söyledi. Kuşoğlu, MİT'in siyasileştiğini öne sürdü.

CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, MİT'in Türkiye ve dünyada en çok tartışılan kurumlardan biri olduğunu, bunun, istihbarattaki başarısından değil, başkanından kaynaklandığını kaydetti. Kurt, MİT'in, hangi faili meçhul cinayetleri çözdüğünü, gerçekleştirilecek hangi eylemi engellediğini sordu.

Kurt, çözüm sürecinde MİT'in fonksiyonunun, net şekilde bilinmediğini belirtti.

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, AK Parti'nin iktidara geldiğinde sıfır sorunla yola çıktığını şimdi ise sırf sorun olduğunu savundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaşamın her alanına müdahale ettiğini savunan Çetin, "Kimin kaç çocuk doğuracağını Başbakan söylemiyor mu, kimin metroda nasıl oturacağını Başbakan açıklamıyor mu?" diye sordu.

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, bir şeyi dikte ettirmek ile tavsiye etmek arasında büyük fark bulunduğunu kaydetti.

Denizli, Türkiye'de nüfus artış oranının 2,8, nüfusun kendi kendini yeniyebilmesi için gerekli oranın 2,1 olduğunu belirterek, "2012 itibariyle nüfusumuz, kendini yenilemeyen bir nüfus haline dönüşmektedir. Sermaye ve kaynaklarınız olabilir ama insan gücü olmadığı yerde rekabetle ilgili ciddi sorunlar vardır. Bu, sadece tavsiyedir. Size kaç çocuk yapacağınızla ilgili bizim herhangi bir zorlamamız söz konusu olamaz. Siz hiç yapmayabilirsiniz, başka arkadaşımız beş çocuk sahibi olabilir. Bu, kutuplaşmayı gündeme getiriyor. Buradan siyaseten nemalanmak doğru değil. Hep birlikte nüfus konusunda, ülkemizin daha sağlıklı bir toplum haline dönüşmesi konusunda hemfikir olmamız gereken konular var. Sezaryan konusunu da gündeme getirmemiz lazım. Bu ülkede doğumların yüzde 58'i artık sezaryanla yapılıyorsa, burada bir sorun var demektir" diye konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, "Telefonlarımız dinleniyor mu?", CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da "Ben, Sayın Genel Başkan dinlendi mi hangi arkadaşlarımız dinlendi, niçin dinlendi?" sorularını yöneltti.

CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, MİT Başkanı'nın, uluslararası bir figür olduğunu, uluslararası dergilerde spekülasyonlar yapıldığını savundu. MİT üzerinden derin bir tartışma sürdüğünü ifade eden Sarı, emniyet güçleri ile MİT arasında bir çatışma, çelişki olup olmadığını sordu.

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın bütçe sunumunun, herşeyi toz pembe gösterdiğini, AK Parti'nin kendisini dev aynasında görmesinin gerçekçi olmadığını söyledi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 2014 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement