AB Bakanı Çavuşoğlu, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Tuncer'i Kabul Etti - Son Dakika
Politika

AB Bakanı Çavuşoğlu, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Tuncer'i Kabul Etti

AB Bakanı Çavuşoğlu, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Tuncer\'i Kabul Etti

Avrupa Biriliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya ziyaretine ilişkin, “Almanya bizim en büyük ticaret ortağımız ve en önemli müttefiklerimizden bir tanesi böylesi bir ziyarette birçok ikili konular gündeme gelecektir” dedi.

03.02.2014 14:14

Avrupa Biriliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya ziyaretine ilişkin, "Almanya bizim en büyük ticaret ortağımız ve en önemli müttefiklerimizden bir tanesi böylesi bir ziyarette birçok ikili konular gündeme gelecektir" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer'i makamında kabul etti. Kabul sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Çavuşoğlu, 'Başbakan'ın Almanya'ya ziyaret için yola çıkacak. Fransa Cumhurbaşkanın ziyaretinde özellikle 23 ve 24'üncü fasıllar öne çıkmıştı. AB müzakere başlıkları konusunda, Almanya ile ilgili bu fasıllar mı olacaktır. Gündeminizde ne vardır?' sorusuna, "Elbette ikili bir ziyaret Sayın Başbakanımız Merkel'le ve Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı, Enerji Bakanı, yani iktidar ortağından Bakanlarla, Başbakan Yardımcısıyla da ile ikili görüşmeler yapacak. Biliyorsunuz Almanya bizim en büyük ticaret ortağımız ve en önemli müttefiklerimizden bir tanesi böylesi bir ziyarette birçok ikili konular gündeme gelecektir. Ama 2014 yılı AB yılı olacak dedik. AB ülkelerinden görüştüğümüz herkes ile AB sürecini tabii ki gündeme getiriyoruz. 22, 23 ve 24'üncü fasıllar çok önemli bunların açılmasını istiyoruz. Yargı ile ilgili özgürlük ve güvenlik, adalet ile ilgili fasılların açılmasını istiyoruz. Özellikle Almanya ile görüşmelerimizde enerji faslının da açılması konusunu gündeme getireceğiz. Holland'ın ziyareti sırasınca 17'nci ekonomi ve parasal politikalar faslının açılması gündeme gelmişti ki bu fasıl üzerine Fransa'nın engeli var. Bu engelin kaldırılması önemli genel anlamda mümkün olduğunca çok faslın biran önce açılmasını arzu ediyoruz. Çünkü her dönem başkanında bir fasılın açıldığını düşünürsek sadece fasılların açılması 10 yıl alır. Bu da kabul edilebilir ya da devam ettirilebilir süreç değildir. Avrupalı dostlarımızla bunları da paylaşıyoruz. Almanya ziyaretimiz de diğer konularımızın yanında bunlarda gündeme gelecektir" diye konuştu.

Önceden Kanserle Savaş Dairesi Başkanlığı yapmış olan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncer ise, 'Kanserle savaş ile hangi noktadayız?" sorusuna, "11 yıl Sağlık Bakanlığında Kanserle savaş Dairesi Başkanlığını yürüttüm. Sayın Bakanımız ile kanserle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle Hacettepe Kanser Enstitüsü kanser çalışmalarına destek vermeye devam ediyor. Şuan da kanserde benim söyleyebileceğim önemli iki haber var. Türkiye özellikle erkelerde görülen akciğer kanserinin hızlı yükselişi durdurdu. Türkiye sigara ile savaşı kazandı. Başbakanımızın önderliğinde akciğer kanserleri hızını kesti. Bu çok önemli çünkü akciğer kanserinde Türkiye dünya ortalamasının 1,5 katıydı. İkinci haberinin ise Sağlık Bakanlığımızın üniversitemiz işbirliği içerisinde bir kanser enstitüsünü oluşturma çabalarının başlamış olmasıdır. Umarım bu yıl içerinde Ulusal Kanser Enstitüsüne kavuşacak ülkemiz" şeklinde yanıt verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AB Bakanı Çavuşoğlu, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Tuncer'i Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement