TÜSİAD ve Bölgesel Çevre Merkezi (REC) tarafından düzenlenen "Avrupa Birliği Çevre Ödülleri", AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın katıldığı törenle sahiplerini buldu.
İstanbul Grand Hyatt
Otel'de düzenlenen törene Egemen Bağış'ın yanı sıra, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean Marurice Ripert, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Cansen Başaran Symes, Bölgesel Çevre Merkezi - REC Türkiye Direktörü Dr. Sibel Sezer ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Egemen Bağış, Türkiye'nin, AB'nin çevre faslıyla ilgili sorumluluklarını yerine getirmiş ve açılış kriterlerini tamamladığı için bu faslı açmış bir ülke olduğunu belirterek, "Çevre faslının Türkiye'ye maliyeti çok fazla bu faslı açmak zorunda mıyız?" şeklinde yapılan eleştirilere karşılık verdi. Bağış, "Kimilerine göre bu maliyet 70-80 Avro'yu bulabilecek bir maliyet. Ben o zaman da söyledim, bugün de söylemek istiyorum. Yeni yol yapmak da maliyetlidir, yeni havaalanı, okul yapmak da maliyetlidir, hastane yapmanın da bir maliyeti vardır. Maliyeti var diye yapmayacak mıyız?" dedi.
Son 10 yılda en büyük yatırımı demokrasiye yaptıklarını dile getiren Egemen Bağış, "Çünkü halkın tercihlerini, demokrasiyle önemsediğiniz zaman çevreye duyarlı olursunuz. Halkın hassasiyetine önem verirseniz, yatırımı savunmaya değil eğitime, sağlığa, çevreye yaparsınız" diye konuştu.
"AB yolunda ilerlerken aslında özümüze dönüyoruz" diyen Bağış, şunları söyledi;
"Bizim özümüzde, kültürümüzde önemli olan bireydir, insandır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı vardır. İnsanı baskı altında tutulan bir ülkenin AB standartlarında olması, demokrasisinin geliştirilmesi, çevre bilincinin artması düşünülemez. İnsanı özgürleştirdikçe, insanın birey olarak tercihlerine saygı duyuldukça ülkenin de kalkınmasına hep birlikte şahitlik edeceğiz."
Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean Marurice Ripert ise de çevreyi korumanın hem ekonomik hem de toplumsal açıdan son derece önemli olduğunu ifade etti.
Törende daha sonra dereceye giren şirketlere ödülleri verildi. Yönetim kategorisinde Tofaş'ın ödül aldığı törende, ürün kategorisinde Kros Teknoloji Ürünler A.Ş.'nin Neutralab cihazı, süreç kategorisinde ise
TAI-TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ ödüle layık görüldü. - İSTANBUL
Son Dakika › Politika › AB Çevre Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.