Uzun süre sonra ortaya çıktı! İşte Ahmet Necdet Sezer'in son hali - Son Dakika
Politika

Uzun süre sonra ortaya çıktı! İşte Ahmet Necdet Sezer'in son hali

Uzun süredir ortalarda görünmeyen 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin düzenlediği ödül gecesinde görüntülendi. Törende bir konuşma yapan Sezer, "Cumhuriyetimiz, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak yaşamaya devam edecek" dedi.

01.02.2023 10:21  Güncelleme: 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin düzenlediği 2022 Yılı "Yılın Atatürkçüsü" ödülleri sahiplerini buldu. Törendeki en dikkat çeken isim uzun süredir ortalarda görünmeyen 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer oldu.

KISA BİR KONUŞMA YAPTI

Türk siyasetine damga vuran isimlerin başında gelen Sezer, törende bir de ödül takdim etti. Sahnede söz alan ve bir konuşma yapan Sezer, "Yüce Atatürk'ün gösterdiği bilim ve akıl yolunda yürümeye, Anayasamızda belirtilen cumhuriyetimizin, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak yaşamaya devam edeceğini söyleyerek değerli konuklara ödüllerini hepimiz adına takdim ediyorum" dedi.

İşte Sezer'in son hali:

Ahmet Necdet Sezer uzun süre sonra görüntülendi! İşte son hali

KİTAPÇIK FIRLATMA OLAYI İLE HAFIZALARA KAZINMIŞTI

Eski Cumhurbaşkanı Sezer, 19 Şubat 2001'deki MGK toplantısında Başbakan Bülent Ecevit arasında yaşanan "Anayasa kitapçığı fırlatma" kavgasıyla hafızalara kazınmıştı. Başbakan Ecevit, toplantıyı terk etmesinden kısa bir süre sonra kameraların karşısına geçmiş ve MGK toplantısında Sezer'in kendisine Anayasa kitapçığını fırlattığını söylemişti. Tüm Türkiye'nin izlediği açıklamasında, Sezer'in "terbiye dışı bir üslupla" kendisine ağır ithamlarda bulunduğunu belirten Ecevit, "Ya kendisine aynı üslup içinde yanıtta bulunacaktım veya toplantıyı terk etmek zorunda kalacaktım." ifadesini kullanmıştı.

AHMET NECDET SEZER KİMDİR?

1941'de Afyon'da doğdu. 1958 yılında Afyon Lisesi'ni, 1962'de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Aynı yıl Ankara'da hâkim adayı olarak göreve başladı. Askerliğini Kara Harp Okulu'nda yedek subay olarak yaptı. Sezer, sırasıyla Dicle ve Yerköy Hâkimlikleri ile Yargıtay Tetkik Hâkimliği görevlerinde bulundu. Medeni Hukuk alanında 1977-1978'de Ankara Hukuk Fakültesi'nde yüksek lisans öğrenimi yaptı.

1983'te Yargıtay üyeliğine seçildi. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Üyesi iken Yargıtay Genel Kurulu'nca belirlenen üç aday arasından cumhurbaşkanı tarafından 1988'de Anayasa Mahkemesi asıl üyeliğine atandı. Sezer, Anayasa Mahkemesi Kurulu'nca da 6 Ocak 1998'de Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na seçildi. 5 Mayıs 2000'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Türkiye'nin onuncu cumhurbaşkanı olarak seçildi. 16 Mayıs 2000'de başladığı görevini 28 Ağustos 2007 tarihinde tamamladı.

Uzun süre sonra ortaya çıktı! İşte Ahmet Necdet Sezer\'in son hali

Son Dakika Politika Uzun süre sonra ortaya çıktı! İşte Ahmet Necdet Sezer'in son hali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • Necati Kaya: Seni seviyoruz Cumhurbaşkanım. 47 145 Yanıtla
  • Nuran Cinar: SEVGİ VE SAYGIYLA ANIYORUZ. DÜRÜTLÜĞÜNÜZ KİŞİLİĞİNİZ İLE GÖNÜLLERİMİZE TAHT KURDUNUZ. 31 114 Yanıtla
  • Mehmet Aydın: Adam gibi adammış Sağlık ve afiyet diliyorum 51 90 Yanıtla Suat Koca: Devleti dünya görüşüne göre yönetmeye çalıştı ve kimlere hizmet ettiği belli oldu. Tarafsızmış yesinler 18 7
  • Hüseyin Uçar: Türkiyenin Başbelalarından biriside bu şahıs 77 20 Yanıtla
  • Ferdi dayfur: Akpliyim ama Yatıp yatıp maaş aldı hiçbişey yapmadı ecevite attığı kitap yüzünden ülke enflasyona yenildi bunları hiç unutmadım gençlik yıllarındaydım 6 ay iş gelmemişti çalıştığım dükkana 59 15 Yanıtla
  • Harun Gür: Teyzesinin oğlu fakirlikten intihar etmişti. Kimseye hayırı olmadı. Ecevit gibi kibar birisine kitap fırlatmak kabalığında bulundu.Onu aday yapan Ecevit idi.Yazıklar olsun. 46 12 Yanıtla
  • KENAN TÜRK: Sevenlerini bir daha sevsen iyi olur. 7 42 Yanıtla
  • ahmet beyyy: allah için seni hiç sevmiyorum 31 16 Yanıtla
  • Suat Koca: Allah kurtardı senden bu ülkeyi 23 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement