Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu Açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin kabul edilemez olduğuna dair çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti.

08.03.2016 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin kabul edilemez olduğuna dair çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, Türkiye'de kadın ve çocukların maruz kaldığı şiddete ilişkin TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu tarafından yanıtlandı.

Ramazanoğlu, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin kabul edilemez olduğuna dair çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğüne vurgu yaparak, çalışmaların çok geniş bir yelpazede, tüm tarafların kapsamlı işbirliği ile sürdürülmekte olduğunu bildirdi.

Bakan Ramazanoğlu, kadına yönelik şiddetle mücadelede mevzuat çalışmaları, eğitim ve farkındalık artırma çalışmaları, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu artırma, şiddet mağduru kadınların korunması ve desteklenmesine yönelik kurumsal mekanizmaların güçlendirilmesine yönelik çalışmaların da sürdüğüne işaret etti.

Türkiye'nin, Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'ni ilk imzalayan ülkeler arasında yer aldığına değinen Ramazanoğlu, sözleşmenin imzalanması ile birlikte sözleşme hükümlerinin yerine getirilmesine yönelik hazırlıkların yapıldığına dikkati çekti.

Ramazanoğlu, barınma ihtiyacı bulunan şiddet mağduru kadınların ilk gözlemlerinin yapıldığı, psiko-sosyal ve ekonomik durumlarının incelendiği 25 ilk kabul biriminin hizmet verdiğini vurguladı.

Ramazanoğlu, şöyle devam etti:

"Ülkemizde kadına yönelik şiddetle mücadele alanında temel politika önceliklerini ortaya koyan '2012-2015 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planının' uygulama süresinin dolması sebebiyle 'Kadına Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı (2016-2019) hazırlıklarına başlanmıştır. Yeni eylem planı, İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere uluslararası sözleşmelerden ve yasal mevzuatımızdan güç alarak hazırlanmakta; ilgili kurumlarımız açısından daha güçlü sorumluluklar içeren ve bağlayıcılık gücü daha yüksek bir eylem planı olması ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarının sorumluluklarını yerine getirmesini sağlayacak etkin bir izleme ve değerlendirme mekanizmasını içermesi planlanmaktadır."

Ramazanoğlu, 2014-2016 yılları arasında yürütülmekte olan Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi ile şiddete maruz kalan kadınlara sağlanacak destek hizmetlerinin kurulması ya da geliştirilmesi yoluyla 26 ilde şiddete karşı korumayı arttırmanın hedeflendiğini, bu kapsamda toplam bin 275 kişiye eğitici eğitim verileceğini, alan eğitimleri ile 35 bin sağlık çalışanına ve 140 bin emniyet personeline ulaşılmasının hedeflendiğini, proje illerinde yapılan durum analizi ve eğitim ihtiyaç değerlendirmelerinin ardından 26 il için il eylem planları geliştirileceğini ifade etti.

Ramazanoğlu, şiddete uğrayan kadın ve çocuklara ilişkin ihbarları değerlendirmek ve acil durumları ilgili kurumlara bildirmek, ihtiyaca göre rehberlik ve danışma hizmeti vermek için "ALO 183" çağrı hattının ise haftanın 7 günü 24 saat hizmet verdiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement