AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel İzmir'de - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel İzmir'de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel İzmir\'de

AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Menderes Türel, İzmir'in Ödemiş ilçesinde lokma döküp, aşure dağıttı.

24.11.2012 18:43

AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Menderes Türel, İzmir'in Ödemiş ilçesinde lokma döküp, aşure dağıttı.

Ödemiş'te muhtarlarla bir araya gelen AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Menderes Türel, muhtarlara yerel yönetimlerle ilgili yasa değişikliğinin ardından özellikle köy ve mahalle muhtarlarını tedirgin eden değişiklikle ilgili bilgi verdi. Türel'e İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Başkanvekili Mahmut Badem, milletvekilleri Ali Aşlık, İlhan İşbilen, İlyas Şeker, Halim Yıldırım, Mehmet Sekmen ve Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş eşlik etti. Türel, İlçe Teşkilatı'nda İlçe Başkanı Ali Hadim, Teşkilat Başkanı Kadir Kaçar, belde belediye başkanları, parti yönetim kurulu üyeleri tarafından çiçeklerle karşılandı. Türel'i partililer omuzlarına alarak tezahürat yaptılar.

Burada aşure günü nedeniyle döktürülen lokma tezgahının başına geçen Türel, lokma döktü ve vatandaşlara lokma ikram etti. Ardından İl Başkanı ve milletvekilleri ile birlikte aşure kazanının başına geçen Türel, ilk aşureyi de ikram etti. Karşılamanın ardından Saray Salon'da Ödemiş, Kiraz, Beydağ, Bayındır ilçelerine bağlı köy ve mahalle muhtarlarının katılımıyla bir toplantı yapıldı. Küçük Menderes Havzası 1. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı'nda divan başkanlığına Mahmut Badem, yardımcılığa Atilla Kaya, üyeliklere de Tülay Deliorman, Asuman Arıkan ve Selahattin Kundak seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Divan Başkanı Mahmut Badem bir konuşma yaptı. Badem, "2023 yılına AB vizyonu ve yaşam şartlarının yükseltilmesinde ön adım olan Yerel Yönetimler yasası ile ilgili bilgilendirmeyi genel başkan yardımcımız sayın Menderes Türel siz saygı değer muhtarlarımıza birinci ağızdan yapacak. Toplantımız hayırlı olsun" dedi

İlçe Başkanı Ali Hadim de yaptığı teşekkür konuşmasında, "İlçemiz ve çevre ilçelerimizin muhtarlarımızın da sorunlarını çözmede her zaman desteklerini esirgemeyen vekillerimize de ayrıca teşekkür ediyorum ve bu vesile ile 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü de kutluyorum" dedi.

"ÇIKARILAN YASALAR HALKIMIZA ZULMETMEK İÇİN DEĞİL"

İzmir Milletvekili Ali Aşlık ise konuşmasında, "Türkiye güçlendikçe alt yapısı da güçleniyor. At nalını bile ithal eden ülkemizde savunma ve silah, uçak sanayinde önemli gelişmeler imza atıyoruz. Büyük şehir yasası ülkeyi bölecek dediler hani bölünme var mı? Değişim sıkıntılı olur, sancılıdır ancak Türkiye imar ve şehircilikte çok geride. Bu yasa bu sorunları giderecek, Toplum olarak alışkanlıklarımızı kolay kolay bırakamıyoruz ama, şehirleşmeye de adım adım ilerlemek durumundayız. Geri kalmışlık kaderimiz olamaz. Biz sizlere hizmet etmeye geldik, yasalarla insanları zulmetmeye gelmedik" dedi.

İl Başkanı Ömer Cihat Akay da, "Öncelikle sayın genel başkan yardımcımız Menderes kendisi Antalyalı olsa da eşi İzmirli yani eniştemiz" dedi. Akay, daha sonra şunları söyledi:

"Büyük şehir yasasını en iyi şekilde ve en sade şekilde anlatacak olan sayın Türel olacaktır. Sayın Başbakanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Bir gazeteci soru sordu 37 günlük suyumuz kaldı ne yapacaksınız diye, o zaman yağmur duasına çıkacağız dediğinde ertesi günü atılan başlık İşimiz Allah'a kaldı diye manşet yaptılar. O dönem sayın Binali Yıldırım İDO'nun başına, Sayın Veysel Eroğlu'da İSKİ'nin başına getirildi. Demek ki iş takım işi ve ekip işi. Bu işi, ekibiyle çözdü. Şimdi de yerel yönetimler yasası ile ilgili kara propaganda yapıyorlar yerel yönetimler yasası ile ilgili en net cevapları bu toplantıda bulacaksınız."

"YASA İLE İLGİLİ MUHALEFET BİLGİ KİRLİLİĞİ YAPIYOR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Öncelikle hedefimiz ülkemizi ileriye taşımak. Kararlı duruşumuzdan vazgeçmedik. Çünkü biz AK Parti kurulduğunda milletin efendisi olmaya değil, hizmetkarı olmaya geldiğimizi söyledik. Bu duruşumuz bugün de aynı. Biz ne zaman halkımızın yararına olan işleri yapmaya kalktığımızda muhalefet bugünde yerel yönetimler yasası ile ilgili bilgi kirliliği yapıyor.

Muhtarlıklar kapatılıyor denildi. Bunu diyenlere hesap sormanız gerekli. Muhtarlarımızın özlük haklarını önümüzdeki yasama döneminde düzenleyeceğiz. 2004 yılından beri adım adım yapılandırmaları geliştirerek bugünlere geldik ve şimdi asfaltsız susuz köy kalmayacak. Mevcut köyler, muhtarlıklar korunacak. Belde belediye hizmet binaları personelleri aynen korunacak, Burada kaynaklar İlçe belediyelerine aktarılan paylar ile daha kolay olacak. Biz ilerlemenin önündeki mevzuatların hizmet etmeyi zorlaştırmasından dolayı hizmet etmeyi kolay hale getireceğiz. 500'ün altındaki köylerin kalkacağı yönündeki çalışmalarda yeni dönemden sonra oluşacak. Bu konuda rahat olun. Mevcut köylerimizi ve muhtarlıklarımızı koruyoruz. Eskiler aynen kalıyor yeni kurulacak köyler için bu sistem geçerli olacak."

Türel, zaman zaman muhtarlardan gelen sorulara da cevap verdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel İzmir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement