AK Parti'li Aydemir, Ekrem İmamoğlu hakkındaki mahkumiyet kararını değerlendirdi Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti'li Aydemir, Ekrem İmamoğlu hakkındaki mahkumiyet kararını değerlendirdi Açıklaması

AK Parti\'li Aydemir, Ekrem İmamoğlu hakkındaki mahkumiyet kararını değerlendirdi Açıklaması

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki mahkumiyet kararını değerlendirirken, altılı masada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmaması için bir gayret olduğunu belirterek, "O yüzden bu neviden...

15.12.2022 13:51  Güncelleme: 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki mahkumiyet kararını değerlendirirken, altılı masada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmaması için bir gayret olduğunu belirterek, "O yüzden bu neviden aparatları kullanma girişimleri var." dedi.

Aydemir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, insansız hava uçağı Kızıl Elma'nın test uçuşunu başarıyla tamamladığını anımsattı.

Türkiye'nin "semalarda" olduğunu dile getiren Aydemir, bu başarının sadece Türkiye'nin değil, barışı isteyen herkesin yüreğini ferahlattığını söyledi.

Savunma sanayisindeki gelişme ve başarıların insanlığın barışına katkı sağlayacağına işaret eden Aydemir, Kızıl Elma'yı geliştirip üreten Bayraktar ailesine teşekkür etti; hayırlı olması temennisinde bulundu. Aydemir, "Bu millete mensubiyet duyan Türk milletinin tamamı, insansız hava uçağımızdan, Kızıl Elma'dan memnuniyet duyuyor ve bir ferahlama içerisinde." diye konuştu.

MİT'in düzenlediği sınır ötesi operasyonla, hava saldırılarını organize eden ve propaganda yapan 2 PKK'lı teröristi "sarı torbaya koyduğunu" vurgulayan Aydemir, "Türkiye'nin elinde eskiden bu savunma sanayisi aparatları yoktu, çok şehit veriyorduk. Şimdi nokta operasyonlar yapıyoruz." ifadesini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki mahkumiyet kararına da değinen Aydemir, mahkemelere, siyasetin asla müdahil olmadığını söyledi. İlk mahkemeden çıkmış bir kararın sorgulanmasını doğru bulmadığını ifade eden Aydemir, kararın istinaf ve Yargıtay'da görüşüleceğini hatırlattı. İbrahim Aydemir, şunları kaydetti:

"Rahmetli Mahir Kaynak 'gelişmenin aktörlerine bakın, gelişme hangi aktöre fayda sağlıyorsa arkasında o ve onun şürekası vardır' demişti. CHP'de sıkıntı var; Genel Başkanı'nı, 'adayımız bu' diye zikredemeyecek kadar ürken ve korkan bir halde. Çünkü altılı masada Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı gelişmiş bir duruş, aday olmasın diye bir gayret var. O yüzden bu neviden aparatları kullanma girişimleri var. Bunların hepsi, tartışma zemininde bile milleti rahatsız ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın karşısında aday kim olursa olsun, hiçbir ehemmiyeti yoktur. Çünkü 20 yıllık başbakanlık, cumhurbaşkanlığı serencamı var; millete yaptığımız hizmetler var. Allah'ın izniyle bu millet, kendisine yapılan hizmetleri unutmaz."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti'li Aydemir, Ekrem İmamoğlu hakkındaki mahkumiyet kararını değerlendirdi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement