'Akil İnsanlar' Elazığ'da Stk'larla Görüştü - Son Dakika
Politika

'Akil İnsanlar' Elazığ'da Stk'larla Görüştü

\'Akil İnsanlar\' Elazığ\'da Stk\'larla Görüştü

Dün Elazığ'a gelen 'Akil İnsanlar' heyeti, sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileriyle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

13.04.2013 15:17

Dün Elazığ'a gelen 'Akil İnsanlar' heyeti, sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileriyle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

Elazığ'da bir otelde, 'Akil İnsanlar Doğu Anadolu Heyeti' ve Elazığ STK'larıyla istişare toplantısı gerçekleştirildi. Başkan Can Paker, Başkanvekili Sibel Eraslan, Sekreterya Ayhan Ogan, Mahmut Aslan, Abdurrahman Kurt, Zübeyde Teker, Mehmet Uçum'dan oluşan heyet, STK temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantı öncesi konuşan Peker, "Bu sürecin sonunda Türkiye'de insan haklarının daha kolay ve yaygın olacağını düşünüyoruz. Bir şey vermiyoruz, alıyoruz. Hep beraber alacağız ama. En önemli sorun da bunun sonunda bölünecek miyiz? Hayır. Çünkü bölünme de geçen asrın bir sorunu. Bugün tüm dünyada bölünme yerine ekonomik-sosyal işbirliği var. Kuzey Irak yönetimiyle Türkiye çok ciddi ekonomik işbirliği içindedir. Bölgenin enerji kaynakları Türkiye üzerinden dünyaya yayılacaktır" dedi.

Süreçle ilgili konuşan Sekreterya Ayhan Ogan ise, "Bizim bilinen 2 bin yıllık tarihimizde bütün devlet paktı kendisini yinelediği için, bu millet bugünlere kadar güçlü bir şekilde ayakta kalmayı başarmıştır. Bugün bu ülke yine aynı bilgi ve birikime, tecrübeye sahiptir. Bu sürecin asıl konusu Türkiye'de süren terör ve şiddetin bitirilmesi sürecidir. Bittikten sonra ne olacak? Bittikten sonra Türkiye bütün farklılıklarla kendi sorunlarını tartışmaya başlayacak" diye konuştu.

Zaman zaman tartışmaların da yaşandığı toplantı, soru-cevap şeklinde sona erdi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'Akil İnsanlar' Elazığ'da Stk'larla Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement