Almanya'daki İnsanlar da Türkiye'de Barış İstiyor - Son Dakika
Politika

Almanya'daki İnsanlar da Türkiye'de Barış İstiyor

Almanya\'daki İnsanlar da Türkiye\'de Barış İstiyor

Kenan Kolat, Türkiye'nin güçlenmesini sağlayan bütün projeleri desteklediklerini belirterek, "Almanya'daki insanlar da" Türkiye'de barışın olmasını istiyor" dedi.

24.04.2013 11:16  Güncelleme: 15:34

Bursa'ya gelen Almanya'da yaşayan Türklerin haklarını savunan sivil toplum kuruluşu Almanya Türk Toplumu Genel Başkanı Kenan Kolat, Türkiye'nin güçlenmesini sağlayan bütün projeleri desteklediklerini belirterek, "Almanya'daki insanlar da Türkiye'de barışın olmasını istiyor" dedi.

Kenan Kolat, Almanya'da yaşayan yakınlarının yanına gitmek isteyenlere dil eğitimi veren özel bir dersanenin davetlisi olarak Bursa'ya geldi. Yaklaşık 80 bin kişinin katılımı ile oluşturulan Almanya Türk Toplumu'nun, ülkemizin güçlenmesini sağlayacak her türlü programa destek verdiğini söyleyen Kolat, "Almanya'daki insanlar da Türkiye'de barışın olmasını istiyor. İnsanların ölmesini kimse istemiyor. Demokratik Türkiye'nin olması herkesin isteği ve özlemi" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE UZLAŞMAMA KÜLTÜRÜ VAR"

Türkiye'de bu süreçte bölünmüşlük yaşandığını söyleyen Kolat sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu konuda hükümet ile muhalefet birbirine yanaşıp, uzlaşı ortamı yaratılması gerekiyor. Kamplaşmaların sonuç vermeyeceğine inanıyorum. Biz Türkiye'nin güçlenmesini sağlayacak ne varsa yanındayız. Bu gerçekleşirse Almanya'daki Türkler'in de konumu güçlenecektir. Bu insanlar ölmediği sürece gerçekleşir. Türkiye'nin huzura ihtiyacı var. Ancak Türkiye'de bir uzlaşmama kültürü var."

"TÜRKİYE'NİN EV ÖDEVİ ÇOK"

"AB'YE 2023'TEN ÖNCE GİRMEMİZ ZOR GÖRÜNÜYOR"

AB'nin de çifte standartları bırakması gerektiğini söyleyen Kolat, ucu açık müzakere yapılamayacağını da kaydetti. Kolat, Eylül ayında Almanya'da yapılacak seçimlerde Türkiye'nin AB üyeliğine olumlu bakan hükümet modelinin oluşmasını umdukların ifade etti. Türkiye'nin AB'ye gireceğine inandığını söyleyen Kolat, "Türkiye'nin AB dışında seçeneği yok. Türkiye coğrafi olarak Avrupa'ya aittir. Dünyada 3 merkez var.

Birisi Avrupa, diğeri Amerika, bir diğeri de Doğu Asya, Güney Pasifik. Türkiye, bu 3 çekim merkezinin dışında kalamaz. Avrupa çıkarları bakımından Türkiye'yi almak zorunda. Türkiye üyeliği için 2023 deniyor. Bu tabiki sembolik rakam belki daha da ileriye gidebilir. 35 faslın daha yarısına gelemedik. Hızlı geçilecekler de var ama 2023 öncesi zor gibi görünüyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Almanya'daki İnsanlar da Türkiye'de Barış İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement