Ankara: Chp'den Aralarında Cüneyt Zapsu'nun Da Bulunduğu 8 Kişi Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Politika

Ankara: Chp'den Aralarında Cüneyt Zapsu'nun Da Bulunduğu 8 Kişi Hakkında Suç Duyurusu

CHP, aralarında Yasin El Kadı'nın da bulunduğu 8 kişi hakkında, ''terörü finanse ettiği ve kara para akladığı'' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

07.07.2006 15:13

CHP, aralarında Yasin El Kadı'nın da bulunduğu 8 kişi hakkında, ''terörü finanse ettiği ve kara para akladığı'' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ve CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, parlamentoda bugün düzenledikleri basın toplantısında, Türkiye'de 8 şirketin ortağı Yasin El Kadı, bu şirketlerin bir veya birden fazlasında Kadı'nın ortağı olan Cüneyd Zapsu, Abdülaziz Zapsu, Mustafa Latif Topbaş, Mehmet Fatih Saraç, İbrahim Halit Çizmeci ve Wa'el Julaidan ile Gaye Zapsu hakkındaki suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Kart, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, terörün finansmanını tespit ve kara para aklama suçuyla mücadele etmek amacıyla BM Güvenlik Konseyi kararlarının uygulanması için son 6 yıldan bu yana Bakanlar Kurulu'nun bu yönde listeler hazırladığını hatırlattı. BM Güvenlik Konseyi'nin 2001'deki kararında, El Kaide ve Usame Bin Ladin ile bağlantılı olan, terörizmin finansmanına destek sağlayan kişi ve kuruluşların faaliyetlerinin engellenmesi için tüm ülkelerden, yayımlanan listelerde adı geçen kişiler hakkında önlen alınması istendiğini belirten Kart, AK Parti iktidarı döneminde, olayla ilgili 3 Bakanlar Kurulu kararının, Resmi Gazete'de yayımlanmadığını öne sürdü.

Bu uygulamayla, BM Güvenlik Konseyi'nin bütün ülkeleri bağlayan kararlarında, ismi geçen ve terörist organizasyonlara mali kaynak sağladığı açıklanan kişilerin, para, mal ve haklarının dondurulmasının fiilen engellendiğini iddia eden Kart, bu uygulamanın Cüneyd Zapsu'nun konumundan kaynaklandığını savunarak, ''Maliye Bakanı ile Al Baraka Türk Özel Finans Kurumu A.Ş'nin hukuka aykırı olan ilişkileri de bu sürecin araştırılmasını engellemektedir'' diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ankara: Chp'den Aralarında Cüneyt Zapsu'nun Da Bulunduğu 8 Kişi Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement