Antalya Diplomasi Forumu Vakfı kuruluyor - Son Dakika
Politika

Antalya Diplomasi Forumu Vakfı kuruluyor

Antalya Diplomasi Forumu Vakfı kuruluyor

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Antalya Diplomasi Forumu'nun, bir kanunla vakıf hüviyeti altında süreklilik arz etmesi ve kurumsal yapıya kavuşması Türkiye'nin de insanlığın da bir kazanımı olarak tarihe geçecek.

03.11.2022 17:45  Güncelleme: 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, " Antalya Diplomasi Forumu'nun, bir kanunla vakıf hüviyeti altında süreklilik arz etmesi ve kurumsal yapıya kavuşması Türkiye'nin de insanlığın da bir kazanımı olarak tarihe geçecek." dedi.

Akbaşoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin iktidara gelişinin 20. yılını kutlayarak, bu süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde büyük hizmetleri hayata geçiren AK Parti kadrolarına teşekkür etti.

AK Parti milletvekillerinin hazırladığı Antalya Diplomasi Forumu Vakfı Kanunu Teklifi'ni Meclis Başkanlığına sunduklarına işaret eden Akbaşoğlu, "Türkiye'nin proaktif dış politikasıyla insanlığın içinde bulunduğu krizlerin, tahıl ve enerji krizinin aşılmasıyla ilgili önemli adımlara tanık olduk. Daha dün Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesini, grup toplantımızda bütün insanlık TBMM çatısı altından duydu. Tam böyle bir aşamada Antalya Diplomasi Forumu Vakfı Kanunu Teklifi'miz çok önem arz ediyor." diye konuştu.

Akbaşoğlu, teklifle, Antalya Diplomasi Forumu'nun, Maarif Vakfı ve Yunus Emre Vakfı gibi kurumsal kimliğe dönüştürüleceğini ve süreklilik arz edeceğini ifade ederek, düzenlemeyle, hükümet dışı örgütlenmeler kapsamında Türkiye'nin tezlerinin, bölgesel ve küresel anlamda insanlığa ulaştırılmasının zemininin oluşturulacağını belirtti.

Antalya Diplomasi Forumu Vakfı'nın kurulacağını kaydeden Akbaşoğlu, "Antalya Diplomasi Forumu Vakfı Kanunu Teklifi'ni, insanlığın ve Türkiye'nin önünü açacak önemli bir adım olarak görüyoruz. Bu vakıf, özgün yapısı ile bütün insanlığın geleceğine ilişkin çok önemli fonksiyonlar icra edecek." dedi.

Antalya Diplomasi Forumu'nun, uluslararası ilişkilerin gündeminde yer alan küresel ve bölgesel meselelere yönelik özgür, barışçıl ve kapsayıcı bir diyalog ortamını sağlamayı amaçladığını kaydeden Akbaşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu forum, Türk dış politikasının fikri ve akademik zenginliğine katkıda bulunduğu gibi bölgesel ve küresel anlamda bütün katılımcıların, ilgili ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının, dışişleri bakanlarının hem kendilerine katkı hem de onların katkısıyla büyük bir zenginliğe ulaşma platformu olarak karşımıza çıkıyor. Son olarak Ukrayna ve Rusya Dışişleri Bakanlarının bir araya getirildiği bir forum olması ve tahıl krizinin aşılması noktasındaki Türkiye'nin, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın arabuluculuğuyla ilgili fonksiyonlarını yakın bir kazanım olarak hatırlamamız gerekir. Bu forumun, bir kanunla vakıf hüviyeti altında süreklilik arz etmesi ve kurumsal yapıya kavuşması Türkiye'nin de insanlığın da bir kazanımı olarak tarihe geçecek. Antalya Diplomasi Forumu Vakfı'mız, Davos'tan da öte bütün insanlığın gözlerini, kulaklarını Türkiye'ye, Antalya'ya yönelttiği bir fonksiyon icra edecek. 'Yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesi kapsamında bölgesinde ve dünyada barışın egemenliğini sağlamaya dönük bir fonksiyon icra eden Türkiye Cumhuriyeti'nin çok önemli bir kazanımını hep beraber yasalaştırmış olacağız."

Başörtüsüne anayasal güvence

Akbaşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığındaki AK Parti heyetinin, başörtüsüne anayasal güvence konusunda siyasi partilerin Meclis gruplarını ziyaretine ilişkin soruya şöyle karşılık verdi:

"Bunu kökünden çözümlemek için 'Samimi bir yaklaşım içerisindeyseniz, takiyeci bir yaklaşım içinde değilseniz, bahsettiğiniz gibi kökünden çözme meselesi ancak nitelikli çoğunluğu da gerektiren anayasal değişikliği gerektirir. Gelin, 'başı örtülü', 'başı açık' ayrımı yapmadan, 85 milyon insanımızın tamamının temel hak ve özgürlüklerini teminat altına alan anayasa değişikliği yapalım.' şeklinde teklifte bulunduk. Bu kapsamda Meclis çatısı altında grubu bulunan siyasi partilere ziyaretlerde bulunuldu. AK Parti heyeti, siyasi parti gruplarının temsilcileriyle durumu müzakere etti. Bu konu beraberce, süreç içinde partilerin yetkilileriyle heyetimizce görüşülmek suretiyle bir metne dönüştürülecek ve bu metin yüce Meclis'in huzuruna gelecek. Bu görüşmeler, ilgili, yetkili kurullarla mutlaka tekrar müzakere edilecek ve görüşülecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Antalya Diplomasi Forumu Vakfı kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement