Döşemealtı'na yeni taşınan vatandaşlara Genç'ten 'Hoşgeldiniz' mektubu - Son Dakika
Politika

Döşemealtı'na yeni taşınan vatandaşlara Genç'ten 'Hoşgeldiniz' mektubu

Döşemealtı\'na yeni taşınan vatandaşlara Genç\'ten \'Hoşgeldiniz\' mektubu

Antalya Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, son yıllarda aldığı yatırımlarla Kuzeyin Yıldızı haline gelen ve hızla göç alan ilçeye yeni taşınan vatandaşlara mektup gönderdi.

07.09.2022 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, son yıllarda aldığı yatırımlarla Kuzeyin Yıldızı haline gelen ve hızla göç alan ilçeye yeni taşınan vatandaşlara mektup gönderdi. Başkan Genç, yeni taşınan vatandaşlara 'Hoş Geldiniz' diyerek bu güne kadar yapılan hizmetlerini anlatırken, daha iyi hizmet verebilmek için ikametlerini ilçeye taşımalarını, hala taşımayan tanıdıklarınız var ise onların kayıtlarını Döşemealtı'na almaları konusunda rica etmelerini istedi.

Başkan Turgay Genç, şuan ilçe nüfusunun 73 binde olduğunu söyleyerek, "100 bin nüfusa ulaştığımızda İller Bankası payımız artacak. İlçemize kazandıracağımız projelerimiz, hizmet kalitemiz artacaktır. Döşemealtı için "Birlikte çalışıyoruz" sloganımızla her türlü talep ve önerilerinizi "Nar Masa " İletişim Hattı 444 0 507 üzerinden bize ulaştırabilirsiniz" dedi.

Başkan Turgay Genç'in gönderdiği mektupta şu ifadeler yer aldı;

'Döşemealtımıza yeni yerleşen sevgili komşularımız; Döşemealtımızı yaşam alanı olarak seçtiğiniz için teşekkür ederiz. İnsanlık tarihi kadar eski yerleşim yeri olan ilçemiz, sizinle daha güzel olacak. Kuzey yıldızı olarak ünlenen ve son yıllarda yeni yaşam alanlarının geliştirilmesi ile yerleşim talebi hızla artan ilçemizde yaşamak, ayrıcalık olarak değerlendirilmektedir.

Temiz ve kaliteli havası, düşük nem oranı ve eşsiz manzaraları ile huzur veren ilçemizin yaşam alanı olarak korunması ve geliştirilmesi için belediye olarak son 7 yılda prensiplerimizden taviz vermediğimiz gibi, birçok eseri de ilçeye kazandırarak sizlere hizmet etmeye devam ediyoruz.

Döşemealtı; 32 mahalle ve 701 kilometrekare alanı ile Antalya'nın en büyük merkez ilçesidir. Son 10 yılda meydana gelen artışlarla nüfusu 73 bine ulaşmış olup, ülkenin en çok nüfusu artan ilçelerinin başında gelmektedir. Yakın gelecekte nüfusunun 600 bine ulaşacağını tahmin ediyor ve çalışma programımızı buna göre yapıyoruz. Hem doğal, hem kültürel, hem tarihi değerler olarak hem de şu anda bulunduğu stratejik konum itibariyle kentin gelecekteki planlı yaşam alanı olacağı açıktır. Çalışmalarımızı bu yönde planlarken şanssızlığımız nüfus yoğunluğumuzun az olmasıdır. Bu nedenle İller Bankası payımız çok az ve ilçemiz altyapısının hazırlanması için yeterli değildir.

Dolayısıyla yüzölçümü olarak birçok kentten daha büyük alana sahip olmamıza rağmen kırsal köylerimizi içine alan Büyükşehir Yasası ile devasa bir hizmet alanına yetersiz imkanlarla hizmet üretmeye çalışmaktayız. Planlı alanlarımızda 600 bin - 1 milyon nüfus öngörüsüne göre planlama yaparken mevcut nüfusa göre elde etmekte olduğumuz bütçe gelirleriyle zor şartlarda en iyi hizmeti vermeye çalışmaktayız.

Bu şartlara rağmen 7 yılda 100'ün üzerinde projeyi hayata geçirdik. İlk etapta üretim ve asfalt tesisimizi kurduk. Atölyelerimizi oluşturduk. 900 kilometreye varan yol çalışması gerçekleştirdik. Hastanemiz, Ekolojik Kreşimiz ve Gençlik Merkezimiz ilkler arasında yer alıyor. Müze Konseptli Merkez Cami, kapalı pazaryeri, Kent Meydanları ve tam donanımlı park projelerimizle ilçemizi geliştirdik. Projelerimiz yerel ve ulusal birçok yarışmada ödüle layık görüldü. İlçemizde yaşamayı tercih eden ancak çeşitli sebeplerden ikametgahını ilçemize aldırmamış hemşerilerimize seslenmek istiyoruz;

Öncelikle kendi ikametgahlarınızı ilçemize aldıralım. Eğer bu işlemi yaptıysanız, akrabalarınıza, dostlarınıza ve komşularınıza ikametgahlarını aldırmaları ricasında bulunarak, sürece ortak olabilirsiniz. 100 bin nüfusa ulaştığımızda İller Bankası payı artacak, ilçemize kazandıracağımız projelerimiz, hizmet kalitemiz artacaktır. Döşemealtı için "Birlikte çalışıyoruz" sloganımızla her türlü talep ve önerilerinizi "Nar Masa " İletişim Hattı 444 0 507 üzerinden bize ulaştırmanızı diler, saygılar sunarım." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Döşemealtı'na yeni taşınan vatandaşlara Genç'ten 'Hoşgeldiniz' mektubu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:52 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:37 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar
    00:48 Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar

    Yerel seçimlerde AK Parti'den CHP'ye geçen Afyonkarahisar'da çiçeği burnunda Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye binasının pek çok yerinde gizli kamera ve böcek bulunduğunu söyledi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa'da yoğun temaslarda bulundu
    00:24 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa'da yoğun temaslarda bulundu

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Sosyalistler, Yeşiller ve Demokratlar (SOC) Grubu Başkanı Frank Schwabe'nin davetiyle Fransa'nın Strazburg kentine gitti. Özel, grup toplantısına katıldı, üyelerle görüştü ve eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile bir araya geldi.

  • ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi
    00:23 ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi

    ABD Başkanı Joe Biden, Pensilvanya'nın Scranton kentine yaptığı ziyarette İkinci Dünya Savaşı sırasında Pasifik harekâtında görev yapan amcasının savaş anıtını ziyaret etti. Biden, amcasının uçağının düşmesinin ardından Yeni Gine'de yamyamlar tarafından yenildiğini ima etti. Askeri kayıtlar ise uçağın Pasifik üzerinde kaybolduğunu gösteriyor.


Advertisement