Bahçeli: Başbakan'a Göre Milli Değerleri Savunmak Provokasyon" - Son Dakika
Politika

Bahçeli: Başbakan'a Göre Milli Değerleri Savunmak Provokasyon"

Bahçeli: Başbakan\'a Göre Milli Değerleri Savunmak Provokasyon"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Herkesi bir kez daha uyarıyorum; coğrafyamız tartışılırsa milletimiz; milletimiz tartışılırsa devletimiz; devletimiz tartışılırsa bayrağımız ve bayrağımız tartışılırsa varlığımız ortadan kalkacaktır.

14.06.2014 16:53

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Herkesi bir kez daha uyarıyorum; coğrafyamız tartışılırsa milletimiz; milletimiz tartışılırsa devletimiz; devletimiz tartışılırsa bayrağımız ve bayrağımız tartışılırsa varlığımız ortadan kalkacaktır. Tehdit bu kadar somut ve yakındır. Allah muhafaza ama, bölgesel kaos bölgesel ateş Türkiye'yi vuracak ve yakacaktır" dedi.

MHP Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 10. Dönem eğitim faaliyetlerinin tamamlanması dolayısıyla sertifika töreni düzenlendi. MHP Genel Merkezi'ndeki Gün Sazak Konferans Salonu'nda düzenlenen törene; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılışında konuşan MHP Lideri Bahçeli, Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 10. dönem eğitim programının tamamlandığını söyledi.

Siyaset ve Liderlik Okulu'nun ülke ve dünya meselelerinin yorum ve anlaşılmasında katkı sunduğunu dile getiren Bahçeli, şöyle konuştu: "Buraya gelen arkadaşlarım fikren tatmin oluyor ruhen doyuyorsa ve arkasından da aldıkları eğitimi kendi hayatlarına tatbik edecek beceriyi gösterebiliyorlarsa kendi açımızdan amaç hasıl olmuş demektir. Adı üstünde öğrenme; bitmeyen, sonu gelmeyen ve hayat boyu devam eden çok boyutlu ve bir o kadar da çaba isteyen bir süreçtir. İnsan sürekli öğrenen, öğrenmesi gereken bir varlıktır. Çünkü değişen şartlar ihtiyaçları çeşitlendirdiği gibi hayatın karmaşasını da derinleştirmektedir. Zorlukların aşılması ve geleceğin planlanması için hazırlıklı, donanımlı ve uyanık olmak lazımdır. Çağı anlamlandırabilmek, ayakta kalabilmek ve acımasız rekabet düzeni içinde etkin ve etkili bireyler olabilmek için hayatın her aşamasında öğrenmek asıldır. Eğitim, öğretim ve öğrenme olmadan medeniyet yeşermeyeceği gibi, ilim ve irfan tutkusu bulunmadan da medeniyet tasavvuru canlanamaz, vücut bulamaz."

"BİR DEVLET ADAMINDA OLMASI GEREKEN ÖZELLİK EN BAŞTA DEĞERDİR"

Değersiz insanların sadece fiziken olduğunu ve canlı cesetten farksız olduğunu dile getiren Bahçeli, değersiz toplum veya milletlerin ise sadece tesadüfen ayakta olduğunu ve bunun da uzun sürmeyeceğini söyledi. Değer yargıları çürümüş fert ya da toplumların kalıcılığından bahsetmenin imkansız olduğunu belirten Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: "Bir devlet adamında olması gereken özellik en başta değerdir. Türkiye'nin şu an itibariyle başlıca sorunu değerleri olmayan bir yönetim anlayışının hakimiyeti altında bulunmasıdır. Milli ve manevi kıymet hükümleri tükenmiş iktidar partisinin Türk milletinde hayal kırıklığı yarattığı, değer ve amaçtan yoksun iptidai politikalarıyla kardeşliğimize zarar verdiği çok açıktır. Milli ahlak ve milli kimlikten mahrum AKP iktidarı Türkiye'nin itibarını sekteye uğratmakta, saygınlığı ve caydırıcılığıyla oynamaktadır. Biliyoruz ki, insanların bir arada uyum içinde yaşayabilmeleri için mutlaka ki, ortak ülkü ve değerler üzerinde ittifak sağlamaları gerekmektedir. Keza milletler de böyledir. Türk milleti ortak bir geçmişten gelen; dil, din gelenek ve görenek konusunda asırların şahitliğinde mutabakat sağlamış; sevinç ve tasada bir araya gelmiş muhteşem bir beşeri varlıktır. Aziz millet varlığının; milli, ahlaki ve medeniyete dair değerlerini ecdadımızın diktiği, tıpa tıp partimizin önünde bulunan Orhun Abidelerinde bile görmek mümkündür. Bu abidelerde Türk hakanlarının savaş meydanlarında yiğit; meclislerde hakim, hünerli ve terbiyeli yetiştirildikleri ifade edilmektedir."

"HÜKÜMETİN İÇ VE DIŞ POLİTİKASI İFLAS ETMİŞTİR"

Oğuz Destanı'nda Türklerin kahraman bir millet olduklarının yazılı olduğuna dikkat çeken Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizim geçmişimizde adalet vardır, merhamet vardır, şan vardır, fazilet vardır, akıl vardır duygu vardır; ama ihanet, rezalet ve acziyet asla olmamıştır. Bizim geçmişimizde zalime, kanlı ve düşmanca niyetlere gerekli ders vardır; ama asla vatan, millet ve bayrak hasımlarına hoşgörü, sempati ve anlayış yoktur. Aziz ecdadımız yumuşak huyludur, asildir, zekidir, çeviktir, sabırlıdır; gelin görün ki şeref ve namus bildiği değerlerine el uzatanların elini kırmaktan, dil uzatanların dilini susturmaktan, göz koyanların gözünü karartmaktan da geri durmamıştır."

HASTALIKILI SİYASET

Başbakan Erdoğan ve hükümetinde işte bu hasletlerin olmadığını anlatan Bahçeli, şunları söyledi: "Başbakan'a kalsa bayrak indirmek normaldir, taşımak ise tahrik unsurudur. Türk demek ırkçılık, milliyetçilik demek faşistliktir. Kısaca milli ve manevi değerleri savunmak provokasyondur. Milli ve tarihi kabulleri eriyen ve silikleşen iktidar kadroları Türkiye ve Türk milletini felakete sürüklemektedir. AKP siyaseti baştan ayağa sorunlu ve hastalıklıdır. Hükümetin iç ve dış politikası iflas etmiştir. Uğruna nice faninin feda olduğu vatan topraklarımız üzerinde şeref ve bağımsızlığımızın sembolü bayrak çekildiği gönderden indirilmektedir. Sınırlarımızın dibinde terör örgütleri devlet kurmak için kan ve ölüm yatırımı yapmaktadır." AK Parti hükümetinin korkak olduğunu anlatan Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: "Fakat hükümet korkak, sinmiş ve acizdir. IŞİD terörü, Musul Başkonsolosluğumuzu basmakta, diplomatlar dahil 49 vatandaşımızı rehin almaktadır; fakat Başbakan hala muhalefete laf yetiştirmekle meşguldür. IŞİD militanları ekmeğini kazanmak için direksiyon çeviren TIR şoförlerimizi fidye maksadıyla kaçırmakta ve alıkoymaktadır; ne var ki Başbakan hala yalanlarına devam etmekte, meseleyi sulandırmaktadır. Sorarım sizlere, Musul'daki diplomatik misyonumuzun basılması Türk topraklarına tecavüz etmek değil midir? Vatandaşlarımızın silah zoruyla ve tehditle özgürlüklerini gasp etmek Türkiye Cumhuriyeti'ne hakaret değil midir? Bunlar oluyorken, Başbakan IŞİD'e en küçük tepki göstermemiş, gösterememiştir. IŞİD'i eleştiren bir tek sözü henüz duyulmuş değildir. Dahası IŞİD'e terörist bile diyememiştir."

"MUSUL'DAKİ VATANDAŞLARIMIZIN KURTARILMASI ÖNCELİKLİ İSTEĞİMİZDİR"

Bahçeli, Musul'daki konsolosluk baskınında esir alınan vatandaşların öncelikle kurtarılmasını istediklerini ve bunu beklediklerinin altını çizdi.

Türkmenlerin yerinden yurdundan edilmesine tahammül edilmemesini ve sessiz kalınmamasını talep ettiklerini kaydeden Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: "Ancak IŞİD terörüne karşı her türlü tedbirin de sırasıyla ve acilen planlanarak alınmasını gerekli görüyoruz. Şunu unutmayalım, AKP hükümeti mezhepçi ve jeopolitik gerçeklerimizi umursamayan politikalarını sürdürürse sonuç çok acı olacaktır. Politikadaki yanlışlar dizisini stratejiyle düzeltmek olmayacak bir şeydir. Doğru siyaset yoksa, doğru strateji denklemi kurulamayacaktır. AKP'nin Ortadoğu politikası tepeden tırnağa yanlış olduğundan, stratejik ve taktik adımlarla sorunlar göğüslenemeyecek, giderilemeyecektir. AKP kaybetmiştir."

"TEHDİT BU KADAR SOMUT VE YAKINDIR"

"Herkesi bir kez daha uyarıyorum; coğrafyamız tartışılırsa, milletimiz; milletimiz tartışılırsa devletimiz; devletimiz tartışılarsa bayrağımız ve bayrağımız tartışılırsa varlığımız ortadan kalkacaktır" diyen Bahçeli, bu tehditlerin yakın olduğunu söyledi. Bahçeli, şöyle konuştu: "Allah muhafaza bölgesel kaos, bölgesel ateş Türkiye'yi vuracak ve yakacaktır. 1916'da cetvelle çizilen Ortadoğu haritası Osmanlı İmparatorluğuna pahalıya patlamış ve vatan kaybettirmişti. Şayet bunun ikincisi olursa, bu defa da son yurdumuzu kaybetme ihtimaliyle yüz yüze kalacağımızı müzakereci Başbakan idrak etmelidir."

MHP Lideri Bahçeli, konuşmalarının ardından Siyaset ve Liderlik Okulu'nu tamamlayan 10. Dönemde eğitim alanlara sertifikalarını verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bahçeli: Başbakan'a Göre Milli Değerleri Savunmak Provokasyon' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement