Bakan Avcı'dan Uzman Yardımcılarına İlk Ders - Son Dakika
Politika

Bakan Avcı'dan Uzman Yardımcılarına İlk Ders

Bakan Avcı\'dan Uzman Yardımcılarına İlk Ders

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bakanlıkta göreve başlayan uzman yardımcılarının tabi tutulacağı 300 saatlik eğitimin ilk dersini verdi.

16.04.2015 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bakanlıkta göreve başlayan uzman yardımcılarının tabi tutulacağı 300 saatlik eğitimin ilk dersini verdi.

Başkent Öğretmenevi'nde uzman yardımcılarının tabi tutulacağı ilk dersi Milli Eğitim Bakanı Avcı verdi. Verimli okumaların mecbur olunmayan kitaplarla daha iyi yapılacağını belirten Avcı, katılımcılara Erhan Bener'in "Bürokratlar", Şevket Süreyya Aydemir'in "Suyu Arayan Adam", Kemal Tahir'in "Bozkırdaki Çekirdek, Esir Şehrin İnsanları, Devlet Ana", Sabri Ülgener'in "Tarihte Darlık Buhranları", Ahmet Günay Sayar'ın "Bir İktisatçının Entelektüel Portresi: Sabri F. Ülgener", Joseph Needham'ın "Doğunun Bilgisi Batının Bilimi" ve Tarık Buğra'nın "Küçük Ağa" kitaplarını okumalarını tavsiye etti. Tarık Buğra ile ilgili bir anısını paylaşan Avcı, Tarık Buğra'nın Kürt asıllı bir ailenin çocuğu olduğunu, babasının da ağır ceza reisliği yaptığını söyledi. Tarık Buğra'nın İstanbul'da hukuk okuduğunu anlatan Bakan Avcı, "O günlerde Tarık Buğra, gençlikle biraz Kürtçülük işlerine bulaşıyor. Babası bunu fark ediyor. Yaz tatiline geldiğinde bir kenara çekiyor, 'Bana bak bulmuşsun bedava bir devlet, kıymetini bil. Çok istiyorsan oku, benim gibi ağır ceza reisi ol, serserilik etme' diyor. Bu, Tarık Buğra'da karşılığını buluyor" ifadelerini kullandı.

Bir gazetede köşe yazarlığı yaparken etnik milliyetçilik ve şovenizm üzerine bir yazı yazmayı ve bu anekdottan da faydalanmayı düşündüğünü ifade eden Avcı, "Belki Tarık Buğra rahatsız olur diye kendisini aradım ve 'Müsaade eder misiniz, bu anekdotu ben de yazımda kullanabilir miyim?' diye sordum. 'Çok memnun olurum, bugünlerde buna çok ihtiyaç var' dedi. Ben de yazımda kullandım. Böyle bilge bir adamdı" diye konuştu.

Şiir okumanın düşünme yeteneğini çok geliştirdiğine dikkati çeken Avcı, "Bir ağabey, bir hoca gibi tavsiyede bulunacağım, mutlaka bir veya birkaç şairiniz olmalı" dedi.

Cahit Koytak'ın şiirlerine ilgi gösterilmesi gereken bir şair olduğunu vurgulayan Bakan Avcı, uzman yardımcılarına İsmet Özel, Sezai Karakoç, Cemal Süreyya, Ece Ayhan, Edip Cansever, Yahya Kemal, Ahmet Haşim ve Can Yücel'in şiirlerini okumalarını tavsiye etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Avcı'dan Uzman Yardımcılarına İlk Ders - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement