Bakan Avcı'nın Bilecik Ziyareti - Son Dakika
Politika

Bakan Avcı'nın Bilecik Ziyareti

Bakan Avcı\'nın Bilecik Ziyareti

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bilecik'in Bozüyük ilçesinde çeşitli dallarda Türkiye dereceleri alan öğrencilere hediyeler verdi.

03.05.2013 22:43  Güncelleme: 22:47

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bilecik'in Bozüyük ilçesinde çeşitli dallarda Türkiye dereceleri alan öğrencilere hediyeler verdi.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Avcı, belediye gelişinde protokol mensupları ve çok sayıda partili tarafından karşılandı. Belediye önünde vatandaşlarla bir süre sohbet eden Bakan Avcı, daha sonra başkanlık makamına geçti. Burada Belediye Başkan V. Fatih Bakıcı'dan belediyenin çalışmalarıyla ilgili brifing alan Bakan Avcı, ilçedeki okullarda eğitim gören ve çeşitli dallarda Türkiye dereceleri alan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Öğrencileri başarılarından dolayı kutlarken "Bir hemşehriniz olarak sizlerle gurur duyuyorum" diyen Bakan Avcı, Türk halk müziği solist yarışmasında Türkiye ikincisi olan Anadolu Öğretmen Lisesi 10. sınıf öğrencisi Ezgi Tekin'den derece aldığı türküyü dinledi. Ezgi Tekin'in sesini çok beğenen Bakan Avcı, Tekin'i kutlayarak başarılarının devamını diledi.

Belediye Başkanı Bakıcı, Bakan Avcı'nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 4 ay önce göreve geldiğinde bir kriz yönetimi devraldıklarını söyledi. Bakıcı, "Başbakanımızın en büyük hizmet, millete hizmet sloganıyla yola çıktık. Milletvekilimiz Sayın Fahrettin Poyraz'ın gayreti ve siz değerli bakanlarımızın destekleri ile ilçemize en güzel hizmeti yapmaya çalışıyoruz. Albay İbrahim Çolak Köşkü'nün restorasyonunu gerçekleştireceğiz. İlçemizin otogar özlemini sona erdireceğiz. Orman Bakanımızın destekleriyle kent ormanımız tamamlanmak üzere, belediyemize tahsisini tamamladık. Nasip olur ise haftaya da açılışını gerçekleştireceğiz. Eğitim noktasında Kaymakamlığımız ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte koordineli bir şekilde onlara gerekli olan desteğimizi sağlıyoruz. İmar planında ağaçlandırma sahası olan bir alanımızı eğitim alanına dönüştürerek, oraya yapılacak yatırımın alt yapısını hazırlamış oluyoruz. Kış spor okulu açarak yaklaşık bin 200 öğrencimizin eğitim alması noktasında bir çalışma yaptık. Öğrencilerimizin eksiklerinin giderilmesini sağladık. Okul bahçelerimizi asfaltladık. Sizlerin talimatıyla Çıraklık Eğitim Merkezimizin 4 yıllık yüksek okul yapılması noktasında ilk adım atılmış oldu" dedi.

Bozüyük'ün son 10 yıldır çok ciddi mesafeler aldığını söyleyen Bakan Avcı ise, "Bozüyük'ün konuşulacak çok konusu var. Hem başarılar itibariyle hem de yapılacaklar itibariyle. İnşallah öncelikle biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak Bozüyük için, Bilecik için, diğer ilçelerimiz için de ne gerekiyorsa onun planlaması için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan müsteşar yardımcısı arkadaşımızın başkanlığında bir heyeti buraya gönderdik. Onlar çalıştılar.

Milli Eğitim Müdürlüğümüzle, yetkililerimizle ayrı ayrı görüştüler, eksiklerimizi tespit ettiler, yapılanları gözden geçirdiler, yapılacakların planlaması konusunda gerekli istişarelerde bulundular. İnşallah sadece milli eğitim alanında değil, Ankara'da üzerimize ne yapmamız gerekiyorsa zaten Sayın Vekilimiz Fahrettin Poyraz Bey'le sürekli istişare halindeyiz. Hep birlikte inşallah bugün olduğumuz yerden çok daha iyi yerlere geleceğiz" dedi.

Hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından ziyaret basına kapalı olarak devam etti. Bakan Nabi Avcı, ziyaretin ardından Kızılcahamam kampına katılmak üzere ilçeden ayrıldı. Ziyarette Milletvekili Fahrettin Poyraz, Kaymakam Oktay Kaya, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can, İlçe Emniyet Müdürü Ümit Okumuş, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Yürükcü, Oğuz Sertler, İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, İlçe Başkanı Nizamettin Çam, TSO Başkanı Osman Tekeli, Milletvekili Fahrettin Poyraz'ın danışmanı Murat San, AK Parti Yönetim Kurulu üyeleri, kadın kolları ve gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri, belediye personeli, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler de hazır bulundu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Avcı'nın Bilecik Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement