Bakan Çelik: Türkiye Büyümesi ile Rekor Kırıyor (2) - Son Dakika
Politika

Bakan Çelik: Türkiye Büyümesi ile Rekor Kırıyor (2)

Bakan Çelik: Türkiye Büyümesi ile Rekor Kırıyor (2)

Bakan ÇELİK.Devlet Bakanı Faruk Çelik, Viranşehir İlçe merkezindeki temaslarının ardından Eyyüpnebi Beldesi'nde düzenlenen '10.Uluslararası Eyyüpnebi Sabır Ödülleri' törenine katıldı.

18.09.2011 21:40

Bakan ÇELİK: TÜRKİYE BÜYÜMESİ İLE REKOR KIRIYOR (2)

BAKAN ÇELİK SABIR ÖDÜLÜ DAĞITTI

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Viranşehir İlçe merkezindeki temaslarının ardından Eyyüpnebi Beldesi'nde düzenlenen '10. Uluslararası Eyyüpnebi Sabır Ödülleri' törenine katıldı. Bakan Çelik, deprem ve tsunaminin vurduğu Japonya'da ailesinden 5 kişiyi kaybeden Japonya Kültür Daire Başkanı Shigeru Kikuma ile Antalya'da trafik kazası sonrası yatağa mahkum kalan kimsesiz gence 3 yıldır gönüllü annelik yapan Gülsüm Kabadayı'ya sabır ödülü verdi.

Viranşehir'e 12 kilometre uzaklıkta Hz. Eyyüp'ün yaşadığına inanılan Eyyüp Nebi Beldesi'nde düzenlenen 10'uncu Uluslararası Eyyüp Nebi Sabır Ödülü törenlerine; Devlet Bakanı Faruk Çelik'in yanı sıra Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Seyit Eyyüpoğlu ve Mehmet Akyürek'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Törende ilk olarak katılımcılara 'Sabır pilavı' dağıtıldı. Dağıtılan pilavdan almak için birbiriyle yarışanlar izdihama neden oldu. Aralarında çocukların da bulunduğu kadınlar ve erkekler, plastik tabakta dağıtılan pilavlardan almak isteyince çıkan izdihamda, bazı kişiler ve çocuklar ezilme tehlikesi geçirdi.

BAKAN ÇELİK'TEN SABIR TAVSİYESİ

Pilav dağıtımının ardından platformdan kalabalığa hitap eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Hz. Eyyüp'ün çektiği çile ve hastalıkları sergilediği sabırla yendiğini söyledi. Çelik, son günlerde kentte yaşanan arazi ve husumet çatışmalarına da sitem ederek, hayatı Allah'ın verdiğini ancak yine Allah'ın alabileceğine dikkat çekerek, vatandaşlara sabır tavsiyesinde bulundu. Sabırlı bir toplum olunması gerektiğine vurgu yapan Çelik, "Biz şu anda Hz. Eyüp'ün huzurunda bulunuyoruz. O ne hastalıklarla karşı karşıya kalmış. Başımız ağrır; ilacı envalisini gidip eczaneden alırız. Hz. Eyüp, neler çekti, neler o hastalıklara karşı; zaferi sabırla elde etti. Bize örneği sabır taşı oluşundandır. Onun için bu kadar insan, insanlık Hz. Eyyüp'ü unutmuyor. Dünya yaşadıkça da unutulmayacak" dedi.

Konuşmaların ardından Tertip Komitesi tarafından belirlenen yılın sabır, sadakat, vefa ve jüri özel ödüllerini alacaklar platforma çağrıldı. Bu yıl ki 'Hz. Eyüp Peygamber Sabır Ödülü' deprem ve tsunaminin vurduğu Japonya'da ailesinden 5 kişiyi kaybeden Shigeru Kikuma'ya verildi. Antalya'da trafik kazası sonucunda yatağa mahkum kalan kimsesiz gence 3 yıldır gönüllü annelik yapan Gülsüm Kabadayı'ya 'Rahime Hatun Sadakat Ödülü', Erzurum'un Horasan ilçesine bağlı Saçlık Köyü'nde derenin taşması sonucu oluşan selde eşi ve çocuklarını kaybeden Ziya Kocabaşa da; 'Hz. Elyasa Vefa Ödülü' verildi.

TATLISES'E JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

Uğradığı silahlı saldırı sonucu kafasından yaralanan ve tedavisine halen devam edilen Şanlıurfalı ünlü türkücü İbrahim Tatlıses de jüri özel ödülünün sahibi oldu. Tatlıses'in ödülünü Bakan Çelik, Eyüpnebi Belde Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım'a verdi.

Etkinliklerde ayrıca, Tertip Komitesi tarafından bugüne kadar Eyüpnebi Beldesine katkı sağlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Şanlıurfa'nın kardeş şehri Filistin'in El Halil Kenti Belediye Başkanı Halit Osily, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Viranşehir Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile bazı milletvekilleri ve işadamlarına da plaket verildi.

ÖP, MM (HK/SSA) - Şanlıurfa/ Viransehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Çelik: Türkiye Büyümesi ile Rekor Kırıyor (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement