Bakan Ergin'den, Ağar'ın 'Güvenlikli Cezaevi' Talebine İlişkin Açıklama - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bakan Ergin'den, Ağar'ın 'Güvenlikli Cezaevi' Talebine İlişkin Açıklama

Bakan Ergin\'den, Ağar\'ın \'Güvenlikli Cezaevi\' Talebine İlişkin Açıklama
18.04.2012 12:53

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Mehmet Ağar'ın cezaevi talebiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü, tamamlandığında bilgi verileceğini söyledi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Mehmet Ağar'ın cezaevi talebiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü, tamamlandığında bilgi verileceğini söyledi.

Bakan Ergin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)'nin gelecek perspektifi oluşturmak amacıyla yapacağı üçüncü çalıştaya katılmak için İngiltere'nin Bakenti Londra'ya gitti. Ergin, ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Londra'ya AİHM'nin gelecek perspektifi oluşturmak amacıyla yapacağı üçüncü çalıştaya katılmak için gittiğini söyleyen Sadullah Ergin, " Bu toplantı AİHM 'in iş yükünün azaltılmasına dönük bir çalıştay olacak. Orada da uzun yargılama sorunu

var. Hatta bunu da espriyle dile getiriyorlar. 'Türkiye'de uzun yargılamalardan mağdur olanlar AİHM'e şikayet ediyorlar. AİHM'deki uzun yargılamaları kime şikayet edeceğiz?' Orada da 5 yıla varan süreler söz konusu olabiliyor. Mahkemenin gündeminde bu konu var" dedi.

Gazetecilerin, "Mehmet Ağar'ın cezaevi konusunda talebi var. Bu konuda size bilgi verildi mi?" şeklindeki sorusu üzerine de Ergin, bu konuda çalışma yapıldığını, belli olunca haber verileceğini ifade etti.

Ergin, tutuklu vekillerin durumuyla ilgili bir soru üzerine de, "TBMM Başkanı'nın daveti oldu, sonucunu görelim bakalım" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Ergin'den, Ağar'ın 'Güvenlikli Cezaevi' Talebine İlişkin Açıklama - Son Dakika


Advertisement