Bakan Tunç: Yargı, her türlü suç şebekesinin üzerine gitmeye bundan sonra da devam edecektir - Son Dakika
Politika

Bakan Tunç: Yargı, her türlü suç şebekesinin üzerine gitmeye bundan sonra da devam edecektir

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, suç örgütlerine yapılan operasyonlara ilişkin, 'Yargı, her türlü suç şebekesinin üzerine gitmeye bundan sonra da devam edecektir' dedi. Bakan Tunç, yargının suçlarla mücadelede kararlılıkla hareket ettiğini ve çetelerin, uyuşturucu tacirlerinin üzerine gidildiğini belirtti. Türkiye'nin huzurlu bir geleceğe, şiddet ve terörden arınmış bir ülke olma hedefine odaklandıklarını vurguladı.

24.10.2023 14:20

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin, "Bu insanlık suçunu, bu soykırımı gerçekleştirenler, bu suçları işleyenler, önünde sonunda insanlık önünde hesap verecektir. Oradaki mazlumların kanı, hakkı yerde kalmayacaktır." dedi.

Bakan Tunç, Bilkent Otel'de düzenlenen "Uzlaştırma Ödül Töreni"ne katıldı.

Törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tunç, Gazze'de soykırım yaşandığını, İsrail'in kadın ve çocuk demeden sivilleri katlettiğini söyledi.

Tüm dünyanın gözü önünde savaş suçu işlendiğini, başta Cenevre Sözleşmesi olmak üzere uluslararası sözleşmelerin ihlal edildiğini dile getiren Tunç, şunları kaydetti:

"Bir milleti, çocuk, kadın demeden sivilleri, yerleşim yerlerini bombardımana tutarsanız, bu savaş hukukunun içerisinde olmaz. Dolayısıyla bu bir soykırımdır. Üzülerek görüyoruz, bütün dünyanın gözü önünde bu soykırım gerçekleşiyor. Uluslararası kuruluşların sessiz kalması da maalesef dünyadaki adaletsizliği ortaya koyuyor."

"BM, yine sessiz kalmaya devam ediyor"

Türkiye'nin bölgede barışın tesisi için yürüttüğü diplomatik çabaya da değinen Tunç, "Özellikle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), bugüne kadar olduğu gibi yine sessiz kalmaya devam ediyor." dedi.

BM'nin ateşkes önerilerinin reddedilmesinin insanlık adına bir ayıp olduğunu vurgulayan Tunç, şöyle devam etti:

"Özellikle insani yardım konusunun, insani yardım önergesinin bile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından reddediliyor olması, ABD'nin vetosuyla bu kararların alınamıyor olması, insanlık adına utanç verici şeylerdir. 'Dünya beşten büyüktür' derken Cumhurbaşkanı'mız işte bugünler için söylüyordu. Daha adil bir dünya mümkündür derken bunun için söylüyordu.

Biz Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Onların hak ve hukuklarını savunmaya devam edeceğiz. Cumartesi günü bütün dünyaya, İstanbul'dan, İstanbul il Başkanlığının da düzenlediği bir miting programı var, orada da bu haksızlıkları bütün dünya haykıracağız.

Şunu ifade etmek lazım, bu insanlık suçunu, bu soykırımı gerçekleştirenler, bu suçları işleyenler, önünde sonunda insanlık önünde hesap verecektir. Oradaki mazlumların kanı, hakkı yerde kalmayacaktır. Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Filistin devletinin kurulması noktasındaki yüksek sesimizi de sürdürmeye devam edeceğiz."

"Yargı her türlü suçun üzerine kararlılıkla gider"

Bakan Tunç, uyuşturucu ve suç örgütleri ile sosyal medyada tanınan bazı kişilere yönelik soruşturmalara ilişkin soru üzerine, "Basına intikal eden kişilerle ilgili olarak özellikle İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığında yapılan bir soruşturma söz konusu. Orada 12 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı adli kontrol tedbiri kararı verildi." dedi.

Bu kişilerin mal varlıklarına da tedbir uygulandığını ifade eden Tunç, tüm bu sürecin MASAK raporları da dikkate alınarak yargı tarafından dikkatle yürütüldüğünü bildirdi.

Bakan Tunç, "Şunu ifade edelim, özellikle sosyal medyada yargının bu konuda duyarsız kaldığı yönündeki eleştirilere kesinlikle katılmayın, bunlara inanmayın. Yargı her türlü suçun üzerine kararlılıkla gider." ifadesini kullandı.

Tunç, son zamanlarda çeteler ve uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonlara da değinerek, tüm bu operasyonların yargı mensuplarının talimatlarıyla gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Yargının bundan sonra da her türlü suç örgütünün üzerine kararlılıkla gideceğini vurgulayan Tunç, "Bizim tüm hedefimiz, Türkiye'yi her türlü şiddetten, terörden, uyuşturucu tacizlerinden, çetelerden arınmış huzurlu bir geleceğe kavuşturmak." diye konuştu.

HSK'ye gönderilen ihbar dilekçesi

Tunç, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığından, Hakimler ve Savcılar Kuruluna (HSK) gönderilen ve yargıda rüşvet iddialarına yer verilen ihbar dilekçesine ilişkin soru üzerine, söz konusu dilekçede öne sürülen iddialarla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ifade etti.

Soruşturmanın ardından yetkili makamların karar vereceğini dile getiren Tunç, bundan kimsenin şüphe duymamasını istedi.

Törene katılan Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar ile görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine Tunç, "Türkiye'nin dört bir yanından Cumhuriyet başsavcılarımız, savcılarımız buradaydı. Hepsiyle görüşüyoruz. Onlar yargının adil, etkin işlemesi noktasında büyük gayret gösteriyorlar. Suçla mücadelede de tabii ki her zaman onlarla koordineli çalışmak durumundayız." dedi.

Tunç, söz konusu iddianın inceleme ve soruşturma yetkisinin HSK Teftiş Kurulunda olduğunu bildirdi.

Bakan Tunç: Yargı, her türlü suç şebekesinin üzerine gitmeye bundan sonra da devam edecektir
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Tunç: Yargı, her türlü suç şebekesinin üzerine gitmeye bundan sonra da devam edecektir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement