Bakan Yıldırım'dan Yerli Sinyal Müjdesi - Son Dakika
Politika

Bakan Yıldırım'dan Yerli Sinyal Müjdesi

Bakan Yıldırım\'dan Yerli Sinyal Müjdesi

Bakan Binali Yıldırım, Türkiye'yi sinyalizasyonda dışa bağımlılıktan kurtaracak müjdeyi verdi.

06.02.2013 17:50  Güncelleme: 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, sinyalizasyonda henüz dışa bağımlılıktan kurtulmadığımısı belirterek, "Bu yüzden İstanbul Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK ve Devlet Demiryolları bir proje başlattık. Bu projenin amacı yerli sinyal sistemini kurmak" dedi.

Boyun kireçlenmesi tedavisi için Denizli'ye gelen Bakan yıldırım, Bayramyeri'ndeki bir kebapçıda Vali Abdülkadir Demir ve Denizli Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan ile kebap yedi. Bakan Yıldırım, daha sonra kebabın piştiği ocağın önüne giderek ustasından bilgi aldı ve basın mensuplarına poz verdi. Bakan Yıldırım, çok sayıda esnafı da ziyaret etti. Yıldırım vatandaşlarla sohbet ederken, Bayramyeri Meydanı'nda karşılaştığı iki Japon turistle İngilizce sohbet etti. "Denizli, Pamukkale ve Türkiye'yi nasıl buldunuz? Şifalı sulara girdiniz mi?" diye soran Bakan yıldırım'a Japon turistler de İngilizce olarak Türkiye ve Denizli'yi çok sevdiklerini söyledi. Türkçe olarak da "Teşekkürler" dedi. Yıldırım, ziyaret ettiği bir esnaftan zeytinyağlı sabun satın aldı.

Bakan Yıldırım, daha sonra Denizli Ticaret Odası'na geçti. Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Bakan Yıldırım'a Denizli'nin sanayi ve ticaret yapısıyla ilgili kısa bilgi verip, "Denizli'nin termal sularında sağlığınıza kavuştuğumuz için mutlu olduk" diye konuştu.

SESSİZ SEDASIZ YÜRÜTÜYORUZ

Ulusal Demiryolu Sinyalizasyon Sistemi projesini sessiz sedasız yürüttüklerini ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:

"En zor işlerden bir tanesi sinyalizasyondur. Sinyalizasyonda maalesef henüz dışa bağımlılıktan kurtulmuş değiliz. Bu yüzden İstanbul Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK ve Demiryolları bir proje başlattı. Bu projenin amacı yerli sinyal sistemini kurmak. Burada da önemli olan yazılım. Yani 3- 5 ve 10 dakikada bir tren kaldırdığınız zaman oradaki trenlerin birbiriyle herhangi bir emniyeti zarar görmeden işletilmesi lazım. Sinyalizasyon tren işletmeciliğinin emniyeti için olmazsa olmaz bir şey. Bu konuda da dışa bağımlılıktan kurtulmak için bir çalışma yapıyoruz. Çalışma iyi gidiyor, sonuçlar başarılı. Fakat tam anlamıyla emin olmamız lazım. Bunu başka bir hatta uygulamadan önce, kapalı bir hatta yapıyoruz. Test hattımızda bütün ihtimalleri, aksilikleri aynı anda deneyerek sistemin sorunsuz çalıştığını görmek istiyoruz. Çalışmalar büyük oranda ilerledi, yakın zamanda tamamlanacak. Test aşamasından sonra da sinyalsiz hatlarda bu uygulamaya geçeceğiz."

Bakan Yıldırım, Ticaret Odası'ndan ayrılarak konakladığı Karahayıt'taki otele geçti. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Yıldırım'dan Yerli Sinyal Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement