Başbakan Erdoğan, 3 Sanatçıya Ödül Verdi - Son Dakika
Politika

Başbakan Erdoğan, 3 Sanatçıya Ödül Verdi

Başbakan Erdoğan, 3 Sanatçıya Ödül Verdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı "2011 Yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü", Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ara Güler, Sıtkı Fırat, Sabit Kalfagil ile İzzet Keribar'a verildi.

02.03.2012 18:02

Kültür ve Turizm Bakanlığı "2011 Yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü", Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ara Güler, Sıtkı Fırat, Sabit Kalfagil ile İzzet Keribar'a verildi.

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende, Ara Güler, Sıtkı Fırat, Sabit Kalfagil ile İzzet Keribar, ödüllerini Başbakan Erdoğan'ın elinden aldı.

Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bir çeyrek yüzyıldan fazla zamandan bu yana bakanlık olarak, kültür ve sanat hayatına ulusal ve uluslararası alanda büyük hizmetleri olan sanatçılara bir teşekkür nişanesi olmak üzere bir ödül töreni düzenlediklerini hatırlatarak, son 5 yıl içinde birçok önemli isme bu ödülü takdim ettiklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımının bu ödül törenini daha da anlamlı kıldığını vurgulayan Günay, şöyle konuştu:

"Bu vesileyle Sayın Başbakanımıza huzurlarında, Sayın Cumhurbaşkanımıza da gıyabında teşekkür etmek istiyorum. Sanatçısına değer veren bir millet, en önemli vasıflarını öne çıkarmaya çalışan bir millettir. 'Sanatçı alnında ışığı hissedendir' diye bir söz var. Ben sanatçının yüce Yaradanın bazı özel vasıflarından özel biçimde nasiplenmiş, özel kişiler olduğuna inanıyorum. Sanatçı, Yaradanın o Halik sıfatından özel bir biçimde nasiplenmiş. Bizim gördüğümüzden fazlasını gören, bizim anlatabileceğimizden fazlasını anlatabilen, bizim birkaç cümle ile zor anlattığımız şeyleri inanılmaz destansılık ve şiirsellikle anlatabilen ya da bizim ancak kamera gözüyle görebildiğimizi gönül gözüyle gören müstesna insanlardır."

Uzun yıllardan bu yana bakanlık olarak sanat ve kültürün çeşitli dallarında teşekkür görevini yerine getirdiklerini vurgulayan Günay, "Biz aslında bu müstesna insanlarımıza kamu adına bir teşekkür görevimizi yerine getiriyoruz. Fotoğraf sanatı sanırım uzun yıllardan bu yana ihmal edildi. Halbuki fotoğraf da çok önemli bir sanat dalı. Bir anlamda zamanı dondurmak, durdurmak ve belgenin temelini oluşturmak anlamına geliyor. Geriye dönüp baktığımızda Türkiye'yi bu alanda bütün dünyada çok başarıyla temsil eden fotoğraf sanatçılarımıza ödül verdik. Onlar için bir tören düzenledik. Doğrusu seçim sırasında jüri çok zorlandı. Ödül alan bu dört fotoğrafçımızı alkışlıyorum" diye konuştu.

-Ödül alan sanatçılar-

Ara Güler, Sıtkı Fırat, Sabit Kalfagil ve İzzet Keribar'a ödülleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi. Başbakan Erdoğan, daha sonra ödül alan dört sanatçının fotoğrafını çekti. Ödül alan fotoğraf sanatçıları, Başbakan Erdoğan'a en ünlü fotoğraflarını ve fotoğraf albümlerini hediye etti.

Törende konuşan Ara Güler, yaşadığı dönemi gelecek asırlara bırakmak istediğini, bu anlamlı ödül karşısında çok mutlu olduğunu ve çok teşekkür ettiğini belirtti.

Sıtkı Fırat da, Türkiye için çalıştıklarını vurgulayarak, "Bir yerlere mesajlar verdik, ülkemizi tanıttık. Hatırlanmak güzel bir şey, demek ki emeklerimiz boşa gitmemiş" dedi.

Sabit Kalfagil ise 60 yıldır fotoğraf çektiğini, 30 yıldır ders verdiğini ifade ederek, Kültür ve Turizm Bakanlığının ilk defa fotoğrafı hatırlamasının her türlü minnet ve takdirin üstünde olduğunu kaydetti.

İzzet Keribar da olağanüstü bir gün yaşadığını belirterek, " Bir sanatçının hayatta iken ulaşabileceği bu zirveye erişmenin mutluluğunu yaşıyorum" diye duygularını dile getirdi.

Ödül törenine, KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve çok sayıda davetli katıldı. - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakan Erdoğan, 3 Sanatçıya Ödül Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement