Başbakan: Yanına Verdiklerimizi İstemedi - Son Dakika
Politika

Başbakan: Yanına Verdiklerimizi İstemedi

Başbakan: Yanına Verdiklerimizi İstemedi

Başbakan, milletvekillerine bilgi verirken Öcalan'ın oda koşullarına ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

18.04.2013 13:30  Güncelleme: 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akşam'da yer alan habere göre; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin İstanbul milletvekilleriyle dün yaptığı toplantıda çarpıcı bir detayı da paylaştığı öğrenildi. Süreç hakkında milletvekillerine bilgi veren Erdoğan, Öcalan'ın oda koşullarına ilişkin şunları söyledi:

'Öcalan'ın kaldığı oda standartların üzerinde. Başkalarının odaları 7.5 metrekareyken onunki 11 metrekare, ayrıca 40 metrekare de açık alanı var. Avrupa'dan gelenler bile kendilerine bu standartlar anlatılınca itiraz etmiyorlar. Öcalan'ın odasındaki televizyonu biz verdik. Yine yanına adam da verdik. Ama şimdi, kendi istediği isimler olmasına rağmen yanındakilerden rahatsız, gitmelerini istiyor. Ama sorun giderildi."

İŞTE İMRALI'DAKİ DİĞER MAHKUMLAR

Adalet Bakanlığı, 2009 yılında İmralı Adası'nı 4'ü PKK, biri TİKKO davasından hüküm giymiş beş mahkum gönderdi. İşte o mahkumlar

Bayram Kaymaz: İdam cezası hükümlüsü. İdamın kaldırılmasıyla cezası ağırlaştırılmış müebbet hapse çevrildi. Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirildiği dönemde kendisini yakmak istedi. Cezaevi doktorunun yaptığı yanlış iğne sonucu felç olduğu iddia edildi. Dosyasında, "silahlı çetenin özel vazifeye haiz elemanı olduğu" suçlaması yer alıyor. İzmir Kırıklar F Tipi Cezaevi'nde kalıyordu. Bu cezaevinde özellikle tedavisinin engellendiği, gardiyanlar tarafından öldürülmek istendiği iddiaları ileri sürüldü. Cezaevinde hücrede tutulduğu iddia edildi. Uluslararası Af Örgütü'ne, tuvalete bile kendi başına gidemeyecek durumda olmasına rağmen, ayaklarına kelepçe-zincir takıldığı bilgisi verildi ve tahliyesinin sağlanması istendi. DGM'de yargılanması nedeniyle açtığı davada Türkiye'yi AİHM'de 5 bin euro tazminat ödemeye mahkum ettirdi.

Hasbi Aydemir: PKK hükümlüsü. "İmam Hüseyin" kod adlı Aydemir, 1998'de Bingöl'de güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada yakalandı. Ağabeyi de PKK davasından hükümlü olan Aydemir, ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. Aydemir'in babasının da güvenlik güçlerinin düzenlediği bir operasyonda öldürüldüğü öne sürüldü. Aydemir ailesi, babalarının "recm" yöntemiyle öldürüldüğünü iddia etti. Kırıkkale F Tipi Cezaevi'nden getirildi. Aydemir özellikle teorisyen yönüyle tanınıyor.

Şeyhmus Poyraz: PKK hükümlüsü. İdam mahkumu olan Poyraz idam cezasının kaldırılmasıyla cezası ağırlaştırılmış müebbet hapse dönüştürüldü. 2005'te, Öcalan'ın tecrit koşullarının kaldırılması için ölüm orucu yapan Poyraz, "Ya F tiplerindeki, diğer cezaevlerindeki ve sayın Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılacak ya da buradan tabutum çıkacak. Ya zafer ya ölüm" ifadelerini içeren mesajlarını çok sayıda gazete ve dergiye gönderdi. Son olarak Sri Lanka'da Tamil gerillalarına yönelik baskıları protesto etmek için açlık grevi yapan Poyraz, 3 ay etkinliklerden alıkonulma cezasına mahkum oldu.

Cumali Karsu: PKK hükümlüsü olan Karasu 12 Şubat 1994'te, Tuzla tren istasyonuna düzenlenen 5 yedeksubay adayının öldüğü eylemde adı gündeme gelmişti. Söz konusu eylemde 16 askeri öğrenci ve 11 erin yaralanmıştı. Karasu da idam cezasına mahkum oldu. İdamın kaldırılmasıyla cezası ağırlaştırılmış müebbet hapse çevrildi. Karasu'nun bu eylemi, Abdullah Öcalan'ın ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilmesine yönelik mahkeme kararına da yer aldı. Öcalan'ın mahkumiyet gerekçelerinden biri de Karasu'nun eylemi oldu.

Hakkı Alkan: Uzun yıllar TİKKO örgütünün üst düzey yöneticeleri biri olarak görev yaptı. Kırsalda "silahlı eylemlerde bulunduğu iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Alkan, 1999'da, yurtdışından Türkiye'ye giriş yaparken yakalandı. Kırıkkale F Tipi Cezaevi'nden İmralı'ya nakledilen ve bu cezaevindeki eylemleri nedeniyle çok sayıda disiplin cezası alan Alkan'ın, bu cezalara karşı AİHM'de açtığı davalar söz konusu.

Kaynak: Diğer

Son Dakika Politika Başbakan: Yanına Verdiklerimizi İstemedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement