TİMAV Genel Başkanı Öksüz: Başörtüsü Kişinin Kendi Kararı - Son Dakika
Politika

TİMAV Genel Başkanı Öksüz: Başörtüsü Kişinin Kendi Kararı

TİMAV Genel Başkanı Öksüz: Başörtüsü Kişinin Kendi Kararı

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, Türkiye'deki normalleşme adımlarının bir bir hayata geçtiğini söyledi.

30.10.2013 15:23  Güncelleme: 17:17

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, Türkiye'deki normalleşme adımlarının bir bir hayata geçtiğini belirterek, "Ülkemizde yıllardır bir sorun olarak gündemde olan başörtüsü konusu, bayan milletvekillerinin Meclis çalışmalarına başörtüsüyle katılmalarıyla nihai olarak sorun olmaktan çıkacak" dedi.

Öksüz, yaptığı açıklamada, başörtüsü takıp takmamamın tamamen kişinin kendi vereceği bir karar olduğunu ifade etti.

AK Parti'den 3 milletvekilinin başörtüsü ile Meclis çalışmalarına katılma kararının ülkedeki birçok özgürlük alanının önünün açılmasıyla doğrudan ilgili olduğuna dikkati çeken Öksüz, şunları kaydetti:

"Konya Milletvekili Gülay Samancı, Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak ve Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar'ı aldıkları bu karardan dolayı tebrik ediyorum. TİMAV olarak TBMM çalışmalarına başörtüleri ile katılma kararı alan vekillerimizin bu kararını destekliyor, yanlarında olduğumuzu deklare ediyoruz. Bu karar, tarihimizde açılan yeni bir sayfa anlamına gelmektedir. Bu sayfada isimleri dua ve takdirle daima anılacaktır. Kendileri aldıkları bu karar ile hem Allah'ın emrini yerine getirmiş olmakta, hem de kamuoyunun hasretle beklediği, özlediği bir tabloyu hayata geçirmektedirler. Kamuoyunun vicdanındaki bir yara daha böylelikle kapanacak, demokrasimiz bir adım daha ileriye taşınacak, halkımızın değerleri, temsil edildiği TBMM'de daha güçlü bir şekilde var olacaktır. Ülkemizdeki normalleşme adımları bir bir hayata geçiyor. Ülkemizde yıllardır bir sorun olarak gündemde olan başörtüsü konusu, bayan milletvekillerinin Meclis çalışmalarına başörtüsüyle katılmalarıyla nihai olarak sorun olmaktan çıkacak." - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TİMAV Genel Başkanı Öksüz: Başörtüsü Kişinin Kendi Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement