Çanakkale'deki Tehlikeli Atıklar - Son Dakika
Politika

Çanakkale'deki Tehlikeli Atıklar

Çanakkale\'deki Tehlikeli Atıklar

MHP Çanakkale Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mustafa Kemal Cengiz, Çanakkale'de Gemilerden Alındıktan Sonra Şehir Çıkışındaki Yeni Mezarlığın Yanına Gömüldüğü Belirlenen Tehlikeli Atık Maddelerle İlgili Raporun Komisyona Gelmesi Halinde Gerekenin Yapılacağını Söyledi.

01.12.2007 14:00

MHP Çanakkale Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu üyesi Mustafa Kemal Cengiz, Çanakkale'de gemilerden alındıktan sonra şehir çıkışındaki yeni mezarlığın yanına gömüldüğü belirlenen tehlikeli atık maddelerle ilgili raporun komisyona gelmesi halinde gerekenin yapılacağını söyledi.

Cengiz, çevre konusunda çok hassas olduklarını belirterek, "Bu konu yargıya taşınmış durumda. Bu sebeple geniş bir açıklama yapmak yanlış olur. Ancak şunu açıkça söylemek gerekir ki, kim olursa olsun çevreyi kirletenler hakkında gerekli yasal işlemin yapılması şart. Çanakkale'de yerel yönetimin çevreci olduğunu belirtmesine rağmen böyle bir hata yapması düşündürücü. Bu konuda TBMM Çevre Komisyonu'na böyle bir rapor ulaşmadı. Ancak rapor gelirse gereğini yaparız" dedi.

MHP Çanakkale İl Başkanı Rıdvan Uz da yaptığı açıklamada, tehlikeli atıklarla ilgili şu ana kadar bir açıklama yapmaktan kaçındıklarını belirterek, "AK parti bu konunun üzerine çok gitti. AK Parti bunu Çanakkale'de yerel seçimde koz olarak kullanmayı düşünüyor. Biz o kanaate vardık. Madem bunun üzerinde bu kadar durdular, o zaman bunu meclise taşıyıp soru önergesi neden vermediler? Bu olay yerel seçimlerde pazarlık konusu olacak gibi görünüyor. Ancak susma zamanı artık bitti. Bizler de kısa bir süre

sonra bu konuda görüşlerimize açıklamaya başlayacağız. Çevre konusunda hassas olduğunu belirten yerel yönetimin bu konuda duyarsız olmasına anlam veremiyoruz" diye konuştu.

Bilindiği gibi Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, geçen ay Kepez limanına yanaşan gemilerden alınan tehlikeli maddelerin kamyonlarla şehir çıkışındaki mezarlığın yanına gömüldüğünü tespit etmiş, toprağa gömülü halde bulunan 40 ton tehlikeli atık madde bölgeden alınarak imha edilmek üzere İZAYDAŞ'a gönderilmişti. Bölgede halen tehlikeli atık maddeler çıkarılmaya devam ediyor.

(AÖ-MŞ-MEF-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Çanakkale'deki Tehlikeli Atıklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement