CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap: Hükümet Güven Kaybetti - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap: Hükümet Güven Kaybetti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap: Hükümet Güven Kaybetti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap, "Hükümet güven kaybetti. Hem Ulus içinde hem de uluslararası camiada şu an büyük bir deprem yaşıyoruz." dedi.

27.12.2013 16:10  Güncelleme: 16:22

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, İstanbul merkezli operasyona ilişkin; "Hükümet güven kaybetti. Hem ulus içinde hem de uluslararası camiada şu an büyük bir deprem yaşıyoruz" dedi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Karaman'a gelen Matkap, partisinin il başkanlığında partililerle bir araya geldi.? Matkap, burada yaptığı konuşmada, son 10 gündür yaşananların bir sistem bunalımı, siyasal kriz, siyasal deprem olduğunu belirtti.

Siyasal sistemin, büyük bir krizle karşı karşıya olduğunu ileri süren Matkap, şunları kaydetti:

"Demokrasi sadece seçim sandığından ibaret değil. Sadece sandıktan çıkmak, o ülkede demokrasinin varlığını anlatmaya yeterli değil. Çünkü demokraside sandıktan çıkabilirsiniz, Hükümet olursunuz ama sizi basın denetlemeli, yargı denetlemeli. Siz yanlış iş de yapabilirsiniz. Eğ 'ben denetlenmem' diyorsanız, siz monarşi yönetimini yeniden getiriyorsunuz. Bu da diktatör oluyorsunuz demektir.

Başbakan günlerdir 'uluslararası bir komployla karşı karşıyayız' diyor. Bütün bunlar yalan... Bakan Erdoğan Bayraktar'ın söylediği de mi yalan? Dolayısıyla Hükümet güven kaybetti. Hem ulus içinde hem de uluslararası camiada şu an büyük bir deprem yaşıyoruz. Bunu nasıl atlatırız, asıl sorun bu... CHP, bu depremi en az hasarla atlatmanın peşinde ama 'balıklama atlayalım', 'AKP'yi yıpratalım' diye bir derdimiz yok. Derdimiz Türkiye Cumhuriyeti devletini sağlam hale getirmek. Biz bunu yaparız, buna talibiz. Türkiye'de artık CHP'nin rüzgarı esiyor. Türkiye artık dürüstlüğüyle, mütevaziliğiyle yalnız Türkiye'de değil her yerde kendini kanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu'nu Başbakanlığa hazırlıyor. Önümüzdeki dönem Türkiye'yi biz yöneteceğiz, o konuda emin olun, bütün koşullar oluşuyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap: Hükümet Güven Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement