CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce Partililerine Seslendi - Son Dakika
Politika

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce Partililerine Seslendi

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce Partililerine Seslendi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvkili Muharrem İnce, "Siz işten çıkarılmış olabilirsiniz."

03.03.2013 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvkili Muharrem İnce, "Siz işten çıkarılmış olabilirsiniz. Çocuğunuz işsiz olabilir. Böyle sıkıntılı günlerde aklınıza hep Mustafa Kemal'i getireceksiniz" dedi.

İnce, partisinin Çorlu İlçe Örgütü Gençlik Kolları tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katıldı. "Biz hep şunu biliyorduk, hazinenin parasını soydular, sandıkta oyumuzu çaldılar ama çocuklarımızın sınav sorularını çaldıklarına ilk kez şahit oluyoruz" diyen İnce, " Türkiye'nin geldiği duruma bir bakın. Allah aşkına şu tutanakları bir okuyun Türkiye teslim olmuş PKK'ya, taşlar bağlı, köpekler serbest olmuş memleketin geldiği duruma bir bakın. 1919'da da Türkiye bu durumdaydı. 1919'da da Türkiye işgal edilmişti. Mustafa Kemal Paşa Amasya'da Amasya Genelgesinde 3 önemli karar aldı. Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır. Bugün de aynısıdır. Bugün de aynı durumdayız. Milletin bağımsızlığı tehlikededir, Ankara hükümeti görevini yapamamaktadır" diye konuştu.

Konuşma esnasında bir ara notlarına bakmak için kürsüye gelen İnce, konuşma notlarının dökülen su nedeniyle ıslandığını görünce, "Sular dökülmüş, notlar gitmiş, bir şey olmaz ben ezbere de konuşurum zaten ama Tayyip Erdoğan konuşamaz. Cam vardır, siz onu görmezsiniz o gelir camdan okur. Camdan okuduğu zaman çok kültürlü bir adam gibi görünür. Candan konuştuğu zaman ise küfürlü bir adamdır" şeklinde konuştu.

Böyle salonlarda ben güzel konuşamıyorum diyen İnce, "Niye derseniz karşımda AKP'li olmadığı zaman ben sinirlenmiyorum, sinirlenmeyince konuşamıyorum. Mecliste ilk dönemimde mecliste bir kavga çıktı. Ben sert bir şey söylemişim kavga çıktı meclis başkanı ara verdi. Sayın İnce özür dile dedi. Ben özür dilemem mahkeme orada, gitsin mahkemeye dedim. Dilersin, dilemezsin telefonum çalıyor, köyden anam arıyor, 'evladım dövecekler seni özür dile' diyor. Tamam ana işim var dedim kapadım telefonu 2 dakika geçmedi babam arıyor 'bana bak ulan sakın özür dileme' dedi. Bizim yapmamız gereken iş şu, bir kere cesur olacağız. Türkiye'de kurumlara diz çöktürmüş olabilirler, onlar mecliste ezici bir çoğunluğa sahip olabilir. Onların sıcak siyasetin içinde kendini hisseden bir Cumhurbaşkanı olabilir. Anayasa mahkemesini ele geçirmiş olabilirler, Türk Silahlı Kuvvetlerini sindirmiş olabilirler, medyayı susturmuş olabilirler. İşadamlarını vergi silahı ile korkutmuş olabilirler. Siz işten çıkarılmış olabilirsiniz. Çocuğunuz işsiz olabilir. Böyle sıkıntılı günlerde aklınıza hep Mustafa Kemal'i getireceksiniz. Yedi düvele karşı koyan Mustafa Kemal'i aklınıza getireceksiniz. Bunlara biat etmek yok, bunlara boyun eğmek yok. Biz haklıyız biz kazanacağız" diye konuştu.

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, "Bizim bütün bunları yapabilmemiz için cesur olmaya ihtiyacımız var. Bir şeye daha ihtiyacımız var. İçimizde Cumhuriyet aşkına ihtiyacımız var. Adamın biri namaz kılıyormuş, önünden Mecnun geçmiş. Adam demiş ki be zındık, ben namaz kılıyordum önümden geçtin namazımı bozdun. Mecnun demiş ki benim içimde Leyla'nın aşkı varken seni görmedim. Senin içinde Mevla'nın aşkı hiç mi yok sen beni nasıl gördün. Biz içimizdeki Cumhuriyet'in aşkıyla Atatürk'ün aşkıyla laikliğin aşkıyla mücadele edeceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki Cumhuriyet bir aydınlanmadır, Cumhuriyet bir diriliştir, bir karşı koyuştur. Cumhuriyet projesi olmazı olur kılmaktır, imkansızı başarmaktır. Cumhuriyet projesi adam olmaktır. Bunlar vefasızdır. Bunlar din iman edebiyatıyla memleketin parasını çalanlardır. Bunlar aşımıza ekmeğimize göz koyanlardır. Bunlara karşı gelmezsek, bunlara direnmezsek havamız, suyumuz, çiçeğimiz, ağacımız, çocuklarımız, geleceğimiz tehlikededir" dedi.

İnce konuşmasını "Eski partini bırak da gel, okunmuş mektuplarını yak da gel, Türkiye ne halde bak da gel, ampulü patlat da gel altı oku yakana tak da gel" çağrısı ile tamamladı.

Konuşmanın ardından salondan ayrılan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce Çerkezköy'e geçti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce Partililerine Seslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement