CHP Grup Başkanvekili Özkoç, gündemi değerlendirdi Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Grup Başkanvekili Özkoç, gündemi değerlendirdi Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Özkoç, gündemi değerlendirdi Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "İsrail ile ilişkileri düzeltmek, aradan 20 yıl geçtikten sonra şimdi akıllarına geldi.

18.08.2022 17:00  Güncelleme: 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "İsrail ile ilişkileri düzeltmek, aradan 20 yıl geçtikten sonra şimdi akıllarına geldi. İsrail ile Filistin arasında ne değişti? Filistinli çocuklarımız öldürülmeye devam ediyor." dedi.

Özkoç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin 21. kuruluş yıl dönümüne özel, "Bir olduk 21 olduk" afişlerine işaret ederek, "AKP iktidarı, milletimizi birlik ve beraberlik içinde tutacak, ayrıştırmayacak, insanları huzur ortamında, adaletle yönetecek bir iktidarı mı yönettiler 20 yıldan beri?" sorusunu yöneltti.

Barış süreci diye yola çıkıldığını, o süreçten terör örgütü PKK'nın güçlenerek çıktığını ileri süren Özkoç, FETÖ terör örgütünün orduda, emniyette, yargıda, eğitimde, bütün kurumlarda örgütlendiğini, FETÖ'nün güçlendiğini, kalkışmaya cesaret ettiğini, Meclis'in bombalandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e "one minute" dediğini hatırlatan Özkoç, "'One minute, dedikten sonra saatler içerisinde 'Ben o sözü Sayın Perez için söylemedim' diye dönüş yaptı. İsrail ile ilişkileri düzeltmek aradan 20 yıl geçtikten sonra şimdi akıllarına geldi. İsrail ile Filistin arasında ne değişti? Filistinli çocuklarımız öldürülmeye devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Özkoç, Filistin'e verilen sözlerin unutulduğunu iddia etti.

Bitmiş PKK ile mücadelede, son 5 ay içerisinde 58 asker, 6 korucunun şehit düştüğünü, belirten Özkoç, "Bu nasıl mücadele, PKK'yı gerçekten nasıl bitirmek?" diye sordu.

"Yıllardan beri inadınız yüzünden Suriye bataklığında da evlatlarımız şehit oluyor." ifadelerini kullanan Özkoç, sınırların delik deşik olduğunu, Türkiye'nin hiç bu kadar ciddi güvenlik sorunuyla karşı karşıya kalmadığını öne sürdü.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Ethem Sancak'ın Suriye'ye gideceğine yönelik haberlere dikkati çeken Özkoç, "Sizin dış politikadaki, Suriye'deki misyonerleriniz Doğu Perinçek ile Ethem Sancak mıdır?" dedi.

BMC'nin, Tank Palet Fabrikasının Sancak'a "peşkeş çekildiğini" ileri süren Özkoç, "Perinçek ve Sancak, Dışişleri Bakanlığının bilgisi dahilinde Suriye'ye gittiklerini söylüyor. Bu adam milletin paralarını aldı götürdü. Tek bir tank dahi üretmedi. Özür bile dilemediniz. 20 yılda yaptıklarınız işte bunlar." diye konuştu.

Özkoç, 20 yıl içerisinde cumhuriyetin yetiştirdiği bütün diplomatların saf dışı bırakıldığını öne sürerek, "20 yıl içerisindeki dış politika, sadece AKP'nin siyasi öngörüleriyle yürütülmeye çalışıldı, bir tek kişinin iki dudağı arasında." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin en çok kar eden kurumlarının şu anda bankalar olduğunu söyleyen Özkoç, şunları kaydetti:

"Siz, 20 yıl içerisinde Türkiye'yi bu noktaya getirdiniz. Merkez Bankasını siyasetin vesayeti altına sokarak, 'ben bilirim'le ekonomiyi yönetirseniz, gençlerimizi, çiftçimizi, esnafımızı, insanlarımızı işte bu noktaya düşürürsünüz. Aslında bunun için yapılması gerekenler var. Bunun için liyakat, bağımlı olmamak, 5 kişiyi değil, milleti düşünmek, vatan sevgisi, millet sevgisi, inançta samimiyet lazım. 'Ben faize karşıyım' deyip politik faizi düşürüp, bankaların faizlerini, ticari faizlerini arttırarak İngiltere'deki faiz lobilerine Türkiye'yi mahkum etmemek lazım. Yani ikiyüzlü olmamak lazım, samimi olmak lazım. Allah'ın izniyle Millet İttifakı iktidara geldiğinde, Türkiye hak ettiği şekilde yönetilecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Grup Başkanvekili Özkoç, gündemi değerlendirdi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Pınarbaşı'nda Ziyaretlerde Bulundu
    13:05 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Pınarbaşı'nda Ziyaretlerde Bulundu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Pınarbaşı ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu. Büyükkılıç, Sosyal Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti ve esnafı ziyaret ederek park ve bahçe düzenlemelerini inceledi.

  • Bursa'da şafak operasyonunda 113 kişi yakalandı
    13:04 Bursa'da şafak operasyonunda 113 kişi yakalandı

    Bursa'da polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen şafak operasyonunda, aranan firari hükümlü ve şüphelilere yönelik yapılan baskınlarda 113 kişi yakalandı. Operasyonda, hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, kasten öldürme, kasten yaralama, dolandırıcılık ve siber suç gibi suçlardan arananlar bulundu. Firari hükümlüler cezaevine teslim edilirken, zanlılar hakkında işlemler devam ediyor.

  • Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay Vatandaşları Makamında Ağırlıyor
    13:02 Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay Vatandaşları Makamında Ağırlıyor

    Şehzadeler ilçesinin yeni belediye başkanı Gülşah Durbay, vatandaşların beklenti ve taleplerini doğrudan dinlemek için onları belediyede ağırlıyor. Halkın sorunlarını, önerilerini ve isteklerini yakından takip eden Durbay, şehrin gelişimine ve refahına katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmek için fikir alışverişleri yapıyor.

  • Battalgazi Belediye Başkanı Sosyal Konut İnşaatını İnceledi
    12:57 Battalgazi Belediye Başkanı Sosyal Konut İnşaatını İnceledi

    Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, sosyal konutların yapımına devam edildiği inşaat alanında incelemelerde bulundu. Taşkın, projenin ilerleyişi hakkında bilgi aldı ve vatandaşların daha sağlıklı ve konforlu yaşam şartlarına kavuşmalarını hedeflediklerini belirtti.

  • Taraklı Muhtarlarından Belediye Başkanı Pilavcı'ya Ziyaret
    12:53 Taraklı Muhtarlarından Belediye Başkanı Pilavcı'ya Ziyaret

    Sakarya'nın Taraklı ilçesinde 22 mahalle muhtarı, tekrar Belediye Başkanı seçilen İbrahim Pilavcı'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Taraklı Muhtarlar Derneği Başkanı Harun Gündüz ve 21 mahalle muhtarı, Pilavcı'yı ziyaret ederek yeni dönemde başarılar diledi. Pilavcı, görev süresi boyunca muhtarlarla işbirliği içerisinde çalıştığını belirtti ve Taraklı için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

  • CHP Milletvekili Durmaz, Tokat'ta deprem sonrası köyleri ziyaret etti
    12:52 CHP Milletvekili Durmaz, Tokat'ta deprem sonrası köyleri ziyaret etti

    CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonrası depremden etkilenen köyleri ziyaret ederek, bölge halkının eksiklerini ve meydana gelen hasarı inceledi. Durmaz, deprem konusunda TBMM'de yaptıkları çalışmaları hatırlatarak, önlem planının olmamasını eleştirdi.

  • Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Belediye Başkanını Ziyaret Etti
    12:36 Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Belediye Başkanını Ziyaret Etti

    Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemi vurgulandı.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul'a gelen çocukları misafir etti
    12:34 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul'a gelen çocukları misafir etti

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 ülkeden gelen çocukları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul'da ağırladı. İmamoğlu, çocuklara seslenerek, onların enerji ve umut verdiğini belirtti. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali boyunca çocukların İstanbul'un farklı noktalarında eğleneceğini ve birbirlerinin kültürlerini tanıyacaklarını söyledi. İmamoğlu, çocukların evrensel bir dille sevgi ve arkadaşlık kurduklarını vurgulayarak, 23 Nisan'ın tüm dünya çocuklarının bayramı olduğunu ifade etti.

  • Adıyaman Valisi Osman Varol Çelikhan ilçesinde ziyaretlerde bulundu
    12:34 Adıyaman Valisi Osman Varol Çelikhan ilçesinde ziyaretlerde bulundu

    Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesinde kalıcı afet konutları, geçici yaşam merkezi ve çarşıyı ziyaret ederek esnaf ve depremzedelerle bir araya geldi. Ayrıca, devam eden çalışmaları inceleyen Vali Varol, yetkililerden bilgi aldı.

  • Bomba iddia! Cuhmurbaşkanı Erdoğan Fenerbahçe'yi bıraktı
    12:34 Bomba iddia! Cuhmurbaşkanı Erdoğan Fenerbahçe'yi bıraktı

    Fenerbahçeli olduğu bilinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MKYK'da, "Ben artık Fenerbahçeli değilim. Milli Takım'ı tutuyorum" dediği iddia edildi.


Advertisement