CHP Grup Başkanvekili Tarhan Amasya'da - Son Dakika
Politika

CHP Grup Başkanvekili Tarhan Amasya'da

CHP Grup Başkanvekili Tarhan Amasya\'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretini eleştiren CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, "Amerika Birleşik Devletleri'ne yapılan ziyarette Reyhanlı'dan hiç söz etmemesini, Boston saldırısından, Suriye'deki olaylardan söz ederken"...

17.05.2013 21:43

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretini eleştiren CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, " Amerika Birleşik Devletleri'ne yapılan ziyarette Reyhanlı'dan hiç söz etmemesini, Boston saldırısından, Suriye'deki olaylardan söz ederken Reyhanlı saldırısından, 51 candan hiç söz etmemesini kınıyorum" dedi.

Ziyaretlerde bulunduğu Amasya'da parti binasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Tarhan, Reyhanlı İlçe Emniyet Müdürü'nün görevden alınmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Tüm sorumlularıyla, MOBESE kameralarının bir gün önce çalışıp çalışmadığı, sınırda bomba imalathanelerinin olup olmadığı ki vali bunu doğrulamıştır olduğunu. Bunlarla ilgili işlemlerin ne aşamada olduğu, orada yapılanlara kimin göz yumduğu. Bir gün önceden bazı kamu görevlilerinin bu patlamalardan, bu bomba yüklü araçlardan haberdar olup olmadığı, istihbarat zafiyeti, geçiş kapılarının delik deşik olması, bunlara varıncaya kadar hiçbir kuşkuya yer bırakmayacak şekilde bizi ikna etmeleri gerekiyor. Sadece bir kişinin görevden alınarak bu konunun kapatılacağını zannetmesinler" diye konuştu.

Reyhanlı'yı ziyaret ettiğini de anımsatan CHP Grup Başkanvekili Tarhan, "Travma hala sürüyor. Devleti yanlarında görmemekten ötürü üzüntüleri hala derin. Tazminat ödeyeceğiz, karşılığı ödenecek gibi söylemler olabilir ama ben 'Evlat kokusunun tazminatı hala icat edilmedi' diyorum. Yok öyle bir şey. Kesinlikle ortaya çıkması lazım. Nedenleriyle, sorumlularıyla ve kanıtlarıyla hiçbir kuşkuya yer bırakmaksızın bu konunun, bu sorunun, bu terör saldırısının çözüme ulaşması lazım. Şu anda ikna olmuş değiliz. Toplum olarak da, ana muhalefet partisi olarak da kuşkularımız var" şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretini de eleştiren Tarhan, "Amerika Birleşik Devletleri'ne yapılan ziyarette Reyhanlı'dan hiç söz etmemesini, Boston saldırısından, Suriye'deki olaylardan söz ederken Reyhanlı saldırısından, 51 candan hiç söz etmemesini kınıyorum" dedi.

Basın toplantısına CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, İl Başkan Hüseyin Duran ve Merkez İlçe Başkanı Reşat Karagöz ile partililer de katıldı. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Grup Başkanvekili Tarhan Amasya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement