CHP Heyetinin Mısır Ziyareti - Son Dakika
Politika

CHP Heyetinin Mısır Ziyareti

CHP Heyetinin Mısır Ziyareti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu: "Mısır'da hem hükümet yetkilileri, hem kanaat önderleri hem de siyasi parti liderleriyle görüşeceğiz. Türkiye için gidiyoruz. İnşallah verimli bir ziyaret yapıp, döneceğiz"

09.09.2013 18:19

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, CHP heyetinin Mısır'a ziyaretinde, hükümet yetkilileri, kanaat önderleri ve siyasi parti liderleriyle görüşeceklerini belirterek,   "Türkiye için gidiyoruz. İnşallah verimli bir ziyaret yapıp, döneceğiz" dedi.

THY'nin tarifeli uçağıyla Ankara'dan İstanbul'a gelen Loğoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk ile yapacağı Mısır seyahati öncesinde Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Loğoğlu, Mısır halkına Türk halkının sevgisini, dostuğunu, kardeşliğini, dayanışmasını ve iyi niyetini götürdüklerini ifade etti.

CHP olarak "her yerde demokrasi ve özgürlük mesajları" taşıdıklarını savunan Loloğlu, "Mısır'da hem hükümet yetkilileri hem kanaat önderleri hem de siyasi parti liderleriyle görüşeceğiz. Türkiye için gidiyoruz. İnşallah verimli bir ziyaret yapıp, döneceğiz" diye konuştu.

Osman Korutürk

Heyette yer alan Korutürk de Mısır'da ordunun müdahalesiyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile yapılması düşünülen görüşme konusunda henüz alınmış bir karar olmadığını belirtti.

"İmkanımız olursa tabi ki Mursi ile görüşmek isteriz" diyen Korutürk, şöyle devam etti:

"Biz sadece hükümetle değil, aynı zamanda Mısır demokratik hayatının gelecekteki aktörleri olan diğer bütün siyasi partilerle ve sivil toplum örgütleriyle görüşeceğiz. Onun için Mısır ile teması tamamen kesmek, diğer bütün sivil toplum kuruluşları ve siyasi kuruluşları dışlamak anlamına gelir ki Türkiye'nin de bu dönemde böyle bir lüksü yoktur. Onları telafi etmeye gidiyoruz."

Öte yandan Loğoğlu ile Korutürk'ü Mısır'a götürecek THY'nin tarifeli uçağı saat 18.10'da Kahire'ye hareket edecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Heyetinin Mısır Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement