CHP Kadın Kolları 5. Eşgüdüm Batı Akdeniz Bölge Toplantısı - Son Dakika
Politika

CHP Kadın Kolları 5. Eşgüdüm Batı Akdeniz Bölge Toplantısı

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan: "Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kollarına laf uzatanlara cevabımızı, 2015 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisini iktidar yaparak vereceğiz"

24.01.2015 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, "Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kollarına laf uzatanlara cevabımızı, 2015 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisini iktidar yaparak vereceğiz" dedi.

Dokuzcan, partisinin Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu'nda düzenlenen Kadın Kolları 5. Eşgüdüm Batı Akdeniz Bölge Toplantısında, Türkiye kurulurken çok kan döküldüğünü, bu ülkenin kuruluş değerleri korunurken de kan dökülmeye devam edildiğini söyledi.

"Öncelikle bu değerler üzerine her şeyini ortaya koyan Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kollarına laf uzatanlara cevabımızı, 2015 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisini iktidar yaparak vereceğiz" diyen Dokuzcan, şunları kaydetti:

"Elimizden geleni değil, her şeyimizi ortaya koyarak bu çalışmayı yapacağız. Bu bir tercih seçimi. Kadınlar açısından belki de Cumhuriyet tarihinde yapılacak en önemli seçim. ya kadın erkek eşitliğine giden yolu seçeceğiz, ya başka bir şey. ya '6 yaşındaki çocuk evlenebilir' diyen zihniyete karşı bir çocuğun duygusunun ne olabileceğini anlayan ve sağlıklı nesiller yetiştirmeyi hedeflemiş ilkelerden ve eğitimden yana olacağız, ya başka bir şeyden. Kadın erkek eşittir, bunun özlemiyle 1923'te yola çıkan önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ışığını taşıyacağız, ya da karanlığa bakacağız."

Dokuzcan, kadın erkek eşitliği konusunun bir insanlık meselesi olduğunu ifade etti.

CHP'nin çok büyük bir aile olduğunu anlatan Dokuzcan, "Bugün bizi buraya getiren bir güç var. Kırılmış, darılmış, üzülmüş olabiliriz, haksızlık yapılmış olabilir ama biz bu gün buradayız. Bu salondaki enerji birleştiğinde ve tek noktada hedefe odaklandığında her şeyi değiştirmek mümkün. Karşımızdaki yapı, karşımızdaki zihniyet, bizim özellikle kadınlar olarak kesinlikle duruşumuzun net olduğu bir zihniyettir" diye konuştu.

Toplantıya CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ile Burdur, Antalya, Isparta, Afyonkarahisar ve Denizli illerinin kadın kolları üyeleri ve partililer katıldı. - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Kadın Kolları 5. Eşgüdüm Batı Akdeniz Bölge Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement