CHP'li Kadın Vekiller, Şehit Madencilerin Ailelerini Ziyaret Edecek - Son Dakika
Politika

CHP'li Kadın Vekiller, Şehit Madencilerin Ailelerini Ziyaret Edecek

CHP\'li Kadın Vekiller, Şehit Madencilerin Ailelerini Ziyaret Edecek

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 4 kadın milletvekili, Soma'da şehit olan madencilerin ailelerini ziyaret edecek.

23.05.2014 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 4 kadın milletvekili, Soma'da şehit olan madencilerin ailelerini ziyaret edecek.

İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter, Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Uşak Milletvekili Dilek Yılmaz Akagündüz ve İstanbul Milletvekili Sedef Küçük, CHP Kütahya İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyerek ziyaretle ilgili kamuoyuna bilgi verdi.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Yılmaz Akagündüz, Soma'daki maden faciasında 39 Kütahyalı işçinin de hayatını kaybettiğini dile getirerek, "Acıyı paylaşıyoruz. Kütahyalı şehit madencilerimizin ailelerini ve çocukları ziyaret edeceğiz. Biliyorsunuz acılar paylaşıldıkça azalır. Bundan sonra onlara sahip çıkacağız. Aynı zamanda ölümünde ihmali olan ve sorumluluğu olanların da takipçisi olacağız. Aileler, sorumluların bulunmasını istiyor. Ailelerin olumsuzluklarının giderilmesinde de önemli rol oynayacağız. Biz Meclis'te araştırma önergesi verdik. Bundan sonra daha sıkı takipçisi olacağız. Artık Türkiye'de işçi cinayetlerine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter de şehit olan madencilerin ailelerine başsağlığı dileyerek, "Biz Meclis'te bir yasa teklifi verdik. Maden faciasında şehit olan madencilerimizin çocuklarının parasız ve hiçbir ön koşulu olmaksızın devlet bursundan yararlandırılması, gerekli hallerde yatılı okullardan öncelikli yararlanmasını istiyoruz. Bu yasa teklifini veriş amacımız, madende ölen işçilerimizin bu zor ve ağır işte çocuklarına eğitim gördürebilmek için oralarda çalışıyor olmasıdır" şeklinde konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli de maden faciasının nedenlerinin bir an önce araştırılarak kamuoyuna açıklanmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sedef Küçük, CHP olarak şehit madencilerin ailelerinin yanlarında olduklarını ifade etti.

CHP'li 4 kadın milletvekili, daha sonra Kütahya İl Başkanı Şeref Han ve partililerle birlikte Kütahya'nın Gediz, Tavşanlı, Altıntaş, Aslanapa ve Simav ilçelerindeki şehit madencilerin ailelerini ziyaret etmek üzere yola çıktı. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Kadın Vekiller, Şehit Madencilerin Ailelerini Ziyaret Edecek - Son Dakika


Advertisement