CHP'li Soydan'dan, Milli Eğitim Bakanı Dinçer'e Tepki - Son Dakika
Politika

CHP'li Soydan'dan, Milli Eğitim Bakanı Dinçer'e Tepki

CHP\'li Soydan\'dan, Milli Eğitim Bakanı Dinçer\'e Tepki

CHP Çanakkale Milletvekili, TBMM Çevre Komisyonu üyesi ve CHP Grup Sözcüsü Serdar Soydan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları hakkındaki genelgesini sert bir dille eleştirdi.

19.01.2012 13:17

CHP Çanakkale Milletvekili, TBMM Çevre Komisyonu üyesi ve CHP Grup Sözcüsü Serdar Soydan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları hakkındaki genelgesini sert bir dille eleştirdi. Soydan, "Temel görevi AKP hükümetinin gerçek amaçlarını uygulamak olan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bu uygulamasıyla Atatürk karşıtlığını bir kez daha ortaya çıkarmıştır" dedi.

Serdar Soydan, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına ilişkin 817 sayılı genelgeyi 11 Ocak 2012 tarihinde tüm valiliklere göndererek hayata geçirdiğini hatırlattı. Soydan'ın açıklamasında şu görüşler yer aldı:

"Kutlama törenlerinin hazırlık döneminin mevsim olarak soğuk bir zamana denk gelmesi nedeniyle sağlık sorunlarına yol açtığı, çalışma süresinin uzun olması sebebiyle öğrencilerin derslere ilgisinin azaldığı, motivasyonlarının düştüğü, kutlamalara gönüllü olmayan öğrenci velilerinin okullarla olan ilişkilerinin bozulduğu, yönünde duyumlar alındığı ifade edilmektedir. Temel görevi AKP hükümetinin gerçek amaçlarını uygulamak olan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer bu uygulamasıyla Atatürk karşıtlığını bir kez daha ortaya çıkarmıştır. 30 Ağustos, 29 Ekim, 23 Nisan, 19 Mayıs'lardan neden rahatsız olunuyor? Türkiye Cumhuriyeti'nin zafer günlerinden, kuruluş günlerinden, çocuk ve gençlik bayramlarından rahatsızlık duyan anlayışın Cumhuriyetin değerleri zedelemesine izin vermeyeceğiz. Bağımsız bir ülke ancak, dili, milli günleri, bayramları, törenleri, örf adetleri, bayrağı ile özgünleşir ve kimlik kazanır."

Soydan, 19 Mayıs'ı, 'gençler için bir eziyet, derslerden geri kalma, soğukta üşüme' olarak gören gerici anlayışın kendi kendini sorgulaması gerektiğini ve "Günün anlam ve önemini algılatmak, yaşatmak ve coşkuyla kutlamak için nasıl seferber oluruz? Nasıl stadyumlardaki törenleri daha coşkulu, gurur ve onur verici, daha özlem duyulur, gençlerin ailelerin ve toplumun özlemle beklediği günler haline nasıl getiririz?" diye bir çalışma içerisinde olması gerektiğini ifade etti. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP'li Soydan'dan, Milli Eğitim Bakanı Dinçer'e Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement