"CHP'li Vekil Doğruladı" - Son Dakika
Politika

"CHP'li Vekil Doğruladı"

"CHP\'li Vekil Doğruladı"

Beşir Atalay, Başbakan'ın açıkladığı 'Reyhanlı bombacılarından bazılarının CHP heyetine elçilik ettiği' iddiasıyla ilgili konuştu.

25.05.2013 14:24  Güncelleme: 14:31

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, bombalı saldırılarda 51 kişinin hayatını kaybettiği Reyhanlı konusunda sızdırılan belgelerle ilgili, "Biliyorsunuz Başbakanlık Teftiş Kurulu çalışmaya başlıyor. Reyhanlı olayı öncesi ile ilgili iddialar var. İstihbarat raporlarını ve bu son gündeme gelen konuyu, bunların hepsini onlar değerlendirecek, çalışacak. Başbakanlık Teftiş Kurulu ve İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu birlikte çalışacak, biz de ondan sonra bir karar vereceğiz bu konularda. O teftişi beklemek lazım" dedi.

Başbakan Yardımcımsı Beşir Atalay, Necip Fazıl Kısakürek'in ölümünün 30'üncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamındaki konferansa katılmak için Yüksek Hızlı Tren ile Konya'ya geldi. Atalay, Konya Garı'nda gazetecilerin sorularını cevapladı.

Reyhanlı saldırısına karışanlar arasında CHP heyetini Şam'a götüren kişilerin de bulunduğu iddiasının hatırlatılması üzerine Atalay, CHP'li bir milletvekili tarafından da konunun doğrulandığını belirtti.

Atalay, şunları söyledi:

"O konu zaten bildiğim kadarıyla oraya giden CHP milletvekilinin birisi tarafından da doğrulandı. Daha sonra, basında da öyle bir şey gördüm. Suriye içinde onların seyahatini sağlayan kişi bu olaylarda ismi karışan bir veya iki kişidir. Onlarla ilgili zaten ifadeler de açıklamalar da var. Kendilerinin de o tür bir açıklamasını ben basında görmüştüm."

Reyhanlı ile ilgili sızdırılan belge hakkındaki soru üzerine Atalay, şunları söyledi:

"Biliyorsunuz Başbakanlık Teftiş Kurulu çalışmaya başlıyor. Reyhanlı olayı öncesi ile ilgili iddialar var. İstihbarat raporlarını ve bu son gündeme gelen konuyu, bunların hepsini onlar değerlendirecek, çalışacak. Başbakanlık Teftiş Kurulu ve İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu birlikte çalışacak, biz de ondan sonra bir karar vereceğiz bu konularda. O teftişi beklemek lazım" dedi.

Atalay, daha sonra AK Parti İl Binasına geçerek anma programı kapsamındaki konferansa katılacak olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile buluştu.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement