Cindoruk: "Cumhuriyeti Yüceltmek, Sadece Kemalistlerin Hakkı Değil" - Son Dakika
Politika

Cindoruk: "Cumhuriyeti Yüceltmek, Sadece Kemalistlerin Hakkı Değil"

Cindoruk: "Cumhuriyeti Yüceltmek, Sadece Kemalistlerin Hakkı Değil"

Hüsamettin Cindoruk, "Cumhuriyeti Yüceltmek, Sadece Solcuların, Sosyal Demokratların, Kemalistlerin Hakkı Değildir, Bizim de Hakkımızdır.

29.10.2010 22:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, "Cumhuriyeti yüceltmek, sadece solcuların, sosyal demokratların, Kemalistlerin hakkı değildir, bizim de hakkımızdır. Bunu söylemek için geç kaldık; Atatürk de bizim, Cumhuriyet de bizim" diye konuştu.

DP Ankara İl Başkanlığı, Ankara Atlı Spor Kulübü'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Balosu düzenledi. DP'lileri bir araya getiren resepsiyona, DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ve parti yöneticileri katıldı. Cindoruk, Başdanışmanı Eski Bakanlardan Hamdi Üçpınarlar, Yüksek Haysiyet Divanı Başkanı Tayyar Hindistan, Genel Başkan Yardımcıları Ufuk Söylemez, Dursun Akdemir ve GİK üyesi Mustafa Uğur Ener ile aynı masayı paylaştı. DP'nin Cumhuriyet Balosu, 10. Yıl Marşı'nın çalınması ile başlarken, DP'liler marşa ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak eşlik etti. DP'nin siyasal tarihinin yer aldığı slayt gösterisinin ardından, kürsüye gelen Cindoruk, buradan partililerine seslendi.

Konuşmasında Laiklik vurgusu yapan Cindoruk, söz konusu resepsiyonun her sene tekrarlanmasını isteyerek, "Cumhuriyeti kutlamak bize yakışıyor. Çünkü biz Cumhuriyetin güvencesi olan bir partiyiz" dedi. Bugün Cumhuriyetçi, Atatürkçü bir Demokrat Partinin olduğunu söyleyen Cindoruk, "Cumhuriyeti yüceltmek, sadece solcuların, sosyal demokratların, Kemalistlerin hakkı değildir, bizim de hakkımızdır. Bunu söylemek için geç kaldık; Atatürk de bizim, Cumhuriyet de bizim" diye konuştu. Çankaya Köşkü'nde düzenlenen resepsiyondan, kendilerininkinin daha "kıymetli' olduğunu ifade eden Cindoruk, "Türkiye Cumhuriyeti bir uzlaşma devletidir. Biz bugünkü iktidarı hak etmedik. Bu iktidar geçicidir. Kalıcı olan Demokrat Partidir" dedi.

-ESKİ DOSTLARI, DÜŞMANLARI BİRLEŞTİRMELİYİZ-

Genel seçimlere 7 ay kaldığını hatırlatan Cindoruk, ittifak çağrısı yaparken, salondaki partilere seslendi. Cindoruk, "Bu fırsatı kaçırmayın. Birileri buzullar gibi eriyor, zayıflıyor ama Demokrat Parti güçleniyor. Ey bütün Cumhuriyetçiler, ey Demokrat Partililer gücünüzün farkına varın. Çoğalmalıyız, eski dostları, düşmanları birleştirmek zorundayız" şeklinde konuştu.

-AHMET ÖZAL DAVET EDİLMEDİ-

DP'nin Cumhuriyet Balosu'na beklenen isimlerden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Eski Başbakanlardan DP Rize Milletvekili Mesut Yılmaz katılmadı.

DP Genel Başkan Yardımcısı, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ın ise baloya davet edilmediği öğrenildi. (ANKA)

(GO/ÖZK)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika Cindoruk: 'Cumhuriyeti Yüceltmek, Sadece Kemalistlerin Hakkı Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement