BBP: Darbenin Arkasında İsrail ve ABD'nin Olduğu Görülüyor - Son Dakika
Politika

BBP: Darbenin Arkasında İsrail ve ABD'nin Olduğu Görülüyor

BBP: Darbenin Arkasında İsrail ve ABD\'nin Olduğu Görülüyor

BBP Genel Başkanı Destici, "Mısır'daki darbenin arkasında İsrail ile birlikte ABD'nin olduğu ortaya çıkıyor. Eleştirilere ilk ses oradan geldi." dedi.

22.08.2013 11:05  Güncelleme: 13:15

CÜNEYT ATEŞ - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Mısır'daki askeri darbenin arkasında İsrail'in yanı sıra ABD'nin parmağının da olabileceğini ifade etti.

Destici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Mısır'daki askeri darbenin arkasında İsrail'in olduğunu söylediğini anımsatarak, buna ilk tepkinin ABD'den gelmiş olmasının düşündürücü olduğunu söyledi.

ABD'den konuyla ilgili yapılan açıklamayı kınadığını belirten Destici, şunları söyledi:

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Mısır'daki darbenin arkasında İsrail'in olduğuna ilişkin elimizde belge var' şeklindeki açıklamasına ABD'nin vermiş olduğu cevabı kınıyorum, kabul etmiyorum. Çünkü Başbakan, ABD ile değil İsrail ile ilgili bir iddiada bulundu. İsrail ile ilgili bir iddiaya ABD'nin yanıt vermesi gerçekten çok düşündürücü.

İsrail'in cevap vermesi gerekir. İsrail cevap vermiyor ve ABD'den geliyor cevap. Hem de çok sert bir biçimde. Neredeyse Başbakana hakaret eden bir tarzda cevap geliyor. ABD'nin bu cevabı niye verdiğinin de iyi değerlendirilmesi ve sorgulanması gerekiyor. Demek ki şu sonuç çıkıyor. Mısır'daki darbenin arkasında İsrail ile birlikte ABD'nin olduğu ortaya çıkıyor. Çünkü ilk ses oradan geldi."

Destici, ABD'nin darbeye sessiz kaldığını, darbeye darbe diyemediğini ve katliamlara göz yumduğunu da kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika BBP: Darbenin Arkasında İsrail ve ABD'nin Olduğu Görülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement