Davutoğlu ve Yapıcıoğlu İsrail-Filistin çatışmasını görüştü - Son Dakika
Politika

Davutoğlu ve Yapıcıoğlu İsrail-Filistin çatışmasını görüştü

Davutoğlu ve Yapıcıoğlu İsrail-Filistin çatışmasını görüştü

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile Meclis'te bir araya geldi. İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunulan ziyarette, Davutoğlu ve Yapıcıoğlu, Filistin meselesinin önemine vurgu yaparak, uluslararası toplumun ve İslam dünyasının duyarsızlığına dikkat çekti. Davutoğlu, Mescid-i Aksa'nın ve Kudüs'ün statüsünün değişmeyeceği bir süreç başlatılması gerektiğini ifade etti.

10.10.2023 15:07

HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ'ın makamında görüştü. Yapıcıoğlu, Davutoğlu ile görüşmesinin başında, Filistin konusunda birlikte bir şey yapılıp yapılamayacağı konusunu istişare etmek istediklerini belirtti.

Davutoğlu ise Filistin meselesinin sadece Arapların, Müslümanların değil bir insanlık meselesi olduğunun altını çizerek, "Son yaşananların en önemli sebebi de aylardır Filistinlilere, Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıların uluslararası toplumun ve İslam dünyasının gözü önünde açıkça yapılması. İsrail polisinin köpeklerle, postallarla kutsal bir mekana girmesi ve bu konuda İslam dünyasının duyarsızlığı, arkasından normalleşme süreçleriyle Filistinlilerin yalnız bırakılması" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Davutoğlu ve Yapıcıoğlu İsrail-Filistin çatışmasını görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement