Destici'den BDP- PKK Buluşması Görüntülerine Sert Tepki - Son Dakika
Politika

Destici'den BDP- PKK Buluşması Görüntülerine Sert Tepki

Destici\'den BDP- PKK Buluşması Görüntülerine Sert Tepki

Destici, BDP'li vekillerle PKK'lıların görüntülerine tepki göstererek, "Bunlar TBMM'nin vekili mi, başka bir meclisin vekili mi, biz gerçekten anlamakta güçlük çekiyoruz" dedi.

19.08.2012 16:47  Güncelleme: 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, BDP'li vekillerle PKK'lıların sarmaş dolaş görüntülerine tepki göstererek, "Bunlar TBMM'nin vekili mi, başka bir meclisin vekili mi, biz gerçekten anlamakta güçlük çekiyoruz" dedi.

BBP Genel Başkanı Destici, Ramazan Bayramı'na Diyarbakır'da girdi. Destici, bayram namazını Hazreti Süleyman Camii'nde kıldıktan sonra beraberindeki partililerle Diyarbakır'da çeşitli ziyaretlerde bulundu. Daha sonra Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'ne bir ziyarette bulunan Destici, burada basın toplantısı düzenledi. Destici, dün Van'da depremzedelerin kaldığı konteyner kenti koruyan bir polisin terör saldırısında şehit olduğunu ve AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar'ın kardeşinin Cizre'de silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini hatırlatarak, dün akşam yine Şırnak'ta karakola, tümene ve askeri lojmanlara terör saldırıları düzenlendiğini ifade etti.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in Hakkari'de taşlı saldırıya uğradığına işaret eden Destici, bütün bu hadiselere bakıldığında insanın kanını donduracak bir tablo ile karşı karşıya olduklarının ortaya çıktığını ifade etti. Destici, bugün bayram olduğunu belirterek "Ramazan'dan çıkmışız. Hazreti Peygamber efendimiz diyor ki, 'iman etmedikçe cennete giremezseniz, birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız'. Bir başka hadisinde ise diyor ki, 'Müslümanın Müslümana kanı, ırzı ve malı haramdır'. Peki, bunlar ne yapıyor? Ramazan dinlemiyor, bayram dinlemiyor, hiç bir inanç değeri tanımıyor, hiç bir kutsalı yok. PKK'lı grupla karşılaşınca sarmaş dolaş görüntüler ortaya çıkıyor. Bunlar TBMM'nin vekili mi, başka bir meclisin vekili mi, biz gerçekten anlamakta güçlük çekiyoruz. Hem bizim tarihimize, hem genel tarihe bakıldığında böyle azgınlaşan toplulukların akıbetinin ve sonunun ne olduğu buralarda yazılıyor. Ben bunları bir kez okumalarını, akıllarını başlarına almalarını, memleket, ülke ve millet adına tavsiye ediyorum. Suriye'de Esad ve PYD ne ise Türkiye'de de BDP ve PKK odur. Halbuki biz teröre ve şiddete bulaşılmadan her türlü fikrin özgürce söylenmesi taraftarıyız"

Demokratik sistem içinde her şeyin konuşulabileceğini, tartışılabileceğini, her türlü talepte bulunulabileceğini dile getiren Destici, her şeyi konuşarak halledebileceklerini ifade etti. BBP olarak terörün sonlandırılmasıyla ilgili sadece güvenlik tedbirleri önermediklerini anlatan Destici, şöyle konuştu: "Hukuki anlamda bir takım tedbirlerin, psikolojik ve sosyolojik tedbirlerin alınması, 24 saat kesintisiz demokrasi, bireysel ve toplumsal hak ve özgürlüklerin önündeki tüm engellerin kaldırılması gerektiğini söylüyoruz. Ben hangi haklara sahipsem, Edirne'deki kardeşim hangi haklara sahipse, Diyarbakır'daki, Şırnak'taki, Konya'daki, Ağrı'daki de aynı haklara sahip olacak" Bölge halkının geri kalmışlığını ve ihmal edilmişliğini her platformda vurguladıklarını anlatan Destici, bölgedeki eksiklerin en kısa zamanda giderilmesi gerektiğini söyledi. Bölge halkı için her türlü iyileştirmenin geciktirilmeden yapılması ve talep edilen hakların yerine getirilmesi gerektiğini ifade eden Destici, "Bize Bediüzzaman gibi Kürt, Fatih gibi Türk lazım" dedi.

Yunus Emre'nin 'yaradılanı severiz yaradandan ötürü' dediğini, Cizreli Molla Ahmet'in de 'aynı mastardan türemiş isimlerimiz, ışığımız aynı nurdan, tecellimiz aynı turdan' ifadelerini kullandığını anlatan Destici, sözlerini şöyle tamamladı: "Bunların hepsi Anadolu'nun yetiştirdiği değerler. Müslüman insan, ırk, bölge ve memleket mefhumuna sığınmayan insandır. Selahattin Eyyubi ile Nurettin Zengi'yi nasıl ayırmak mümkün değilse, Sultan Fatih ile Molla Gürani'yi nasıl ayırmak mümkün değilse Türkmen ile Kürdü de ayırmaya kalkışmak nafile bir uğraştır." BBP Genel Başkanı Destici, Diyarbakır'daki temaslarının ardından Mardin'e gitti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Destici'den BDP- PKK Buluşması Görüntülerine Sert Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement