Devlet Erkanı, Musevi Cemaati'nin Hanuka Bayramı'nı Kutladı - Son Dakika
Politika

Devlet Erkanı, Musevi Cemaati'nin Hanuka Bayramı'nı Kutladı

Devlet Erkanı, Musevi Cemaati\'nin Hanuka Bayramı\'nı Kutladı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Büyük Sinagogu’nda Musevi Cemaati’nin Hanuka Bayramı’nı kutladı.

11.12.2015 17:30

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Büyük Sinagogu'nda Musevi Cemaati'nin Hanuka Bayramı'nı kutladı.

Hasan Sezai Dergahı ve Hıdırlık Tabyası açılışı için Edirne'ye gelen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Balkanlar'ın en büyük Avrupa'nın 3'ncü büyük sinagogu olan Edirne Büyük Sinagogu'nu ziyaret etti.

Edirne'de geçtiğimiz Mart ayında açılışı gerçekleştirilen ve Balkanlar'ın en büyük sinagogu olan Edirne Büyük Sinagogu'nu ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ünal ve Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nu, Türk Musevi Cemaati adına Başkan Vekili Moris Levi karşıladı. Levi, protokol heyetine Musevi Cemaati'nin Hanuka Bayramı ve sinagog hakkında bilgiler vererek, kendilerine topaç ve ponçik tatlısı hediye etti.

Bakanlar ise tüm Musevi cemaatinin Hanuka Bayramı (Işıklar Bayramı)'nı kutladı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, sinagog ziyareti sırasında Türkiye'nin tarihi eserler bakımından zengin olduğunu vurgularken, "Tüm farklı dinler, mezhepler bu coğrafyanın değerleridir. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz de hem Türkiye'nin hem de Osmanlı'nın etkili olduğu bölgelerde tüm bu eserlere mezhep ayırt etmeksizin sahip çıkmaktadır. Bunlar Türkiye'nin zenginliğidir. Birlik bütünlüğünün teminatı olan birliktelik vurgusu yapan eserlerdir" ifadelerine yer verdi.

HIDIRLIK TABYASI'NIN LANSMANI YAPILDI

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce restore edilen ve Edirne'de yok olmaya yüz tutmuş tarihi değerlerinden olan Hıdırlık Tabyası'nın lansmanı da yapıldı. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla düzenlenen lansmanda, kendilerine proje hakkında bilgiler verildi.

Restorasyonunda sona gelinen tarihi tabyanın içerisinde incelemelerde bulunan heyete, Edirne Valiliği Memur Mehteran Takımı da mini bir gösteri yaptı. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Devlet Erkanı, Musevi Cemaati'nin Hanuka Bayramı'nı Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement