Ecevit CHP'de Kırgınları Buluşturacak - Son Dakika
Politika

Ecevit CHP'de Kırgınları Buluşturacak

Ecevit CHP\'de Kırgınları Buluşturacak

CHP'de Tüzük ve MYK Tartışmalarının Ardından Kılıçdaroğlu ve Sav'a Yakın İsimler Eceviti Anma Toplantısında Buluşacaklar

04.11.2010 19:25  Güncelleme: 19:34

CHP'deki tüzük ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tartışmalarının ardından birbirleri hakkında ağır açıklamalarda bulunan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve eski Genel Sekreter Önder Sav'a yakın isimler yarın CHP Genel Merkezi'nde yapılacak Bülent Ecevit için anma toplantısında buluşacaklar.

CHP, 12 Eylül 1980 darbesinin ardından yollarını ayırdığı 3. Genel Başkanı Bülent Ecevit'i, ölümünün dördüncü yıldönümünde parti Genel Merkezi'nde düzenleyeceği bir toplantı ile anacak.

-OKAY VE ANADOL, KILIÇDAROĞLU'NDAN SONRA KONUŞACAK-

CHP tarihinde ilk kez gerçekleşecek olan anma toplantısı yarın saat 16.00'da CHP Genel Merkezi'ndeki konferans salonunda yapılacak. Parti içindeki tüzük ve MYK tartışmalarından önce belirlenen programa göre Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, toplantının açılış konuşmasını yapacak. Toplantıda CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol ve CHP Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı'nın konuşma yapacağı açıklanmıştı. Yaşanan tartışmaların ardından Önder Sav'dan yana tavır alan eski Genel Başkan Yardımcısı Hakki Suha Okay ve CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'un toplantıya katılıp katılmayacakları merak konusu oldu. ANKA'nın ulaştığı Okay ve Anadol, toplantıya katılacaklarını, programda bir değişiklik olmadığını belirttiler.

-RAHŞAN ECEVİT YILLAR SONRA CHP GENEL MERKEZİ'NDE-

Merhum Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, toplantıya onur konuğu olarak katılacak. Ecevit, böylece yıllar sonra CHP Genel Merkezi'nde gelmiş olacak. Rahşan Ecevit, 22 Mayıs'ta Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan seçildiği CHP Kurultayı'na katılmış, Kılıçdaroğlu da Ecevit kasketi ile partilileri selamlamıştı.

Öte Yandan CHP İstanbul İl Başkanlığından ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Berhan Şimşek, seçimli kurultay yapılması gerektiğini söyledi.

Krizin iyi yönetilmediğini söyleyen Şimşek, " Ben şu anda görevdeyim. Arkadaşlarım açıklama yaptı. Ben CHP'nin omurgasında kalarak siyaset yapmaya devam edeceğim.

CHP'de emanetler kutsaldır" diye konuştu. CHP'nin köklü bir parti olduğunu vurgulayan Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü : "CHP yaralarını sarar, yola devam eder. Çok eski siyaset yapan biriyim. Benim umudum bir an önce sağduyu hakim olur. Seçimli bir kurultaya gidilir. Sayın Genelbaşkan aday olur. Karşısına bir aday çıkar mı bilmiyorum ? Ayrılma parçalanma olmamalı. İki gündür düşmanları güldürüyoruz, dostları ağlatıyoruz.

Mustafa Kemal'i ağlatmamalıyız. Biz CHP'yiz. Bu ülkeninin kurtuluşunu, kuruluşu gerçekleştirmiş bir partiyiz. Ben kişilerle siyaset yapmam, kurumlarla siyaset yaptık. CHP'de insanlar farklı düşünebilir. Benim kendi elimle görevlendirdiğim arkadaşlarım, çıkıp açıklama yaptı. Biran önce seçimli bir kurultay yapılıp, bu yaşananlardan kendini toparlamalı"

İL SEKRETERİYLE YANYANA

İl binasında kalabalık bir heyetle birlikte Kemal Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması yapan İl Sekreteri Bülent Kerimoğlu'nun Berhan Şimşek konuşurken yanında olması dikkat çekti. Bu durumu soran gazetecilere Şimşek, "İşte demokrasiyi gösteriyoruz, öğrensinler. Ben burda kirizi yönetiyordum. Başka başkan olsa burda duramazlar. Niye böyle düşündün diyemem? Kardeşlerim benim hepsi, böyle düşünürsek, düşmanları sevindiririz" diye konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika Ecevit CHP'de Kırgınları Buluşturacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement