Edirne'de Öğrenciler Ulaşım Zamlarını Protesto Etti - Son Dakika
Politika

Edirne'de Öğrenciler Ulaşım Zamlarını Protesto Etti

Edirne'de Trakya Üniversitesi öğrencileri, toplu ulaşım zamlarını protesto etmek amacıyla bir araya geldi. Öğrenciler, yüksek ücretlerin kabul edilemez olduğunu belirterek indirim talebinde bulundu. Edirne Belediyesi'nin eylül ayı toplantılarında alınan kararla öğrenci biniş ücreti yüzde 40 zamla 11 lira 90 kuruşa yükseltilmişti.

16.11.2023 17:37  Güncelleme: 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de üniversite öğrencileri toplu ulaşım ücretinde indirim yapılması için eylem yaptı. Trakya Üniversitesi öğrencisi Elif Negiş, "Gereğinin yapılmasını istiyor mağduriyetimizin giderilmesi için haykırıyoruz. Ayrıcalık değil, hakkımızı istiyoruz. Biz müşteri değil, öğrenciyiz" dedi.

Bir gurup Trakya Üniversitesi öğrencisi, Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) öğrenci fiyat tarifesinin fazla olmasına tepki gösterdi. Bugün bir alışveriş merkezi önünde toplanan öğrenciler, basın açıklaması düzenledi. Öğrenciler, ellerindeki, 'biz müşteri değil, öğrenciyiz', 'ucuz ulaşım istiyoruz', 'ayrıcalık değil hakkımızı istiyoruz' yazılı dövizler ile ulaşım fiyatlarını eleştirdi.

"HAKKIMIZI İSTİYORUZ"

Elif Negiş tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Trakya Üniversitesi öğrencileri olarak ETUS ücret mağdurluğumuza tepki vermek için burada bulunmaktayız. Edirne şehrinde 43 bin 196 öğrenci bulunmakta baktığımızda sözde öğrenci dostu olan şehirde ETUS öğrenci kartına şu an da 11,90 lira vermekteyiz. Bu ücreti öğrenciler olarak kabul etmiyor, en kısa sürede indirim yapılmasını talep ediyoruz. Buradan Edirne Belediyesine ve ETUS yetkililerine sesleniyoruz neredeyse en pahalı ulaşıma sahip şehir edirne de bu duruma acil şekilde çözüm bulunmasını, kooperatifin ve belediyenin insiyatifine bırakılmak istemiyor, hakkımız olan indirimi talep ediyoruz. Mağduriyetimizin daha fazla devam etmemesi, şoförlerin kaba davranışlarına maruz kalmamayı istiyoruz. Gereğinin yapılmasını istiyor mağduriyetimizin giderilmesi için haykırıyoruz. Ayrıcalık değil, hakkımızı istiyoruz. Biz müşteri değil, öğrenciyiz."

Öğrenciler son olarak Karaağaç semtine tek bir aracın gittiğini araç sayısının artması gerektiğini ifade etti.

Edirne\'de Öğrenciler Ulaşım Zamlarını Protesto Etti
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Edirne'de Öğrenciler Ulaşım Zamlarını Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement