Elibol: "Demirtaş Batı'da Cici Çocuk, Doğu'da İse PKK'nin Esareti Altında" - Son Dakika
Politika

Elibol: "Demirtaş Batı'da Cici Çocuk, Doğu'da İse PKK'nin Esareti Altında"

Elibol: "Demirtaş Batı\'da Cici Çocuk, Doğu\'da İse PKK\'nin Esareti Altında"

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Batı’da barışsever, cici çocuk, demokrat olduğunu, Doğu ve Güneydoğu’da ise PKK’nın esareti altına girdiğini belirterek, Demirtaş’ın bir takım yurtdışı bağlantıları ile sürekli çözüm sürecini baltaladığını söyledi.

26.05.2015 15:34

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Batı'da barışsever, cici çocuk, demokrat olduğunu, Doğu ve Güneydoğu'da ise PKK'nın esareti altına girdiğini belirterek, Demirtaş'ın bir takım yurtdışı bağlantıları ile sürekli çözüm sürecini baltaladığını söyledi.

Katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı Nuri Elibol, çözüm süreci ve HDP'nin barajı aşıp aşamayacağı yönündeki soruları cevap verdi. Çözüm sürecinin HDP ile başlamadığının altını çizen Elibol, HDP'nin barajı aşmamasının çözüm sürecine faydasına bile olabileceğini kaydetti. Elibol, HDP'nin Doğu ve Güneydoğu'da silahların gölgesinde seçim çalışması yürüttüğünün altını da çizdi.

Bursa'da makam odasında uğradığı saldırı sonrasında hayatını kaybeden Bursa Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'a rahmet dileyen ve saldırıyı kınayan Nuri Elibol, daha önceden HDP büroları ve CHP ile AK Parti adaylarına yönelik yapılan saldırıları değerlendirerek, sebebi ne olursa olsun seçim ortamında yapılan bu saldırıları kınadığını açıkladı. Yapılan saldırıları seçim sandığına yönelik saldırılar olarak değerlendiren Elibol, şiddetin bir çare olmadığının altını çizerek, "Şiddetle kınıyorum" ifadesini kullandı.

Hakkari Yüksekova'da yapılan havaalanı açılışı olduğunu hatırlatan ve "Yıllardır terörün tüm engellemelerine, baskısına rağmen, KCK ve HDP'nin tüm engellemelerine rağmen Yüksekova Havalimanı tamamlandı çok şükür" açıklamasında bulunan Nuri Elibol, terör örgütünün siyasetin üzerinde baskısının devam ettiğini, Yüksekovalı vatandaşların havaalanı açılış törenine katılmamaları için terör örgütü ve HDP'nin milletvekili adayı tarafından tehdit edildiklerini kaydetti. Selahattin Demirtaş'a seslenen Elibol, "Batı'da gösterdiği şirin, demokrat görünümlü, barışsever tavrını ortaya koysun, o havaalanı bölge insanı için yapılıyor, insanların refahını artırmak için yapılıyor, Demirtaş hakikaten barışa hizmet ediyorsa bir çağrı yapsın ve PKK'nın ve kendi milletvekili adayının vatandaşların törene katılmamaları yönünde yaptığı baskıyı kınasın" dedi.

Hakkari Valisi'nin devlet memurlarına yazı göndererek memurların açılış törenine katılmalarını istediği iddiasını değerlendiren Elibol, "Vali'nin yaptığı çıkışın sorumlusu AK Parti ya da hükümet değildir" açıklamasında bulundu.

Ankara'da AK Parti tarafından yürütülen seçim kampanyasına ilgi olduğunu belirten Elibol, "AK Parti 1.5 aydır sokaklarda ama diğer partiler daha yeni yeni sokağa çıkmaya başladılar. Tek kale maç yaptığınızda bunun heyecanı olmuyor. Tüm siyasi partiler alana çıktığında son 2 haftada halkın daha yoğun ilgisi olacaktır" diye konuştu. Seçim öncesinde hala karar verememişler olduğunu belirten ve bu seçimlerde kararsızların oranının yüksek olduğunu ifade eden Elibol, "Bu oranın yüzde 5'lere kadar düşmesi gerekirdi. Son 2 haftada siyasi partiler kararsızları kendi istikametine çevirmek için çaba içinde olacaktır" şeklinde konuştu.

Koalisyon ihtimali olup olmadığı yönündeki soruya, "Koalisyon ihtimali çok zayıf bir ihtimal. Sandık yaklaştıkça koalisyon ihtimalinin daha da düşeceğini düşünüyorum. AK Parti'nin tüm anketlerde koalisyon ihtimali yok. Kararsızlar AK Parti'nin seçmeni değil, bunun analizini yapmak için daha başka verilere ihtiyaç var. Kararsızların tek başına iktidara gelecek partiye yönelmeleri daha da yüksek bir ihtimal" ifadelerini kullanan Elibol, AK Parti'nin yüzde 45 bandının üzerinde olduğunu, CHP'nin yüzde 25-27, MHP'nin yüzde 15-17, HDP'nin yüzde 8.5-9.5 arasında gidip geldiğini söyledi.

"Terör örgütünün sözcülüğünü açıktan yapan HDP sevdası başladı son günlerde. PKK gibi bir terör örgütü ile bağını kopartmayan bir yapının Meclise girip girmemesini ben çok önemsemiyorum" açıklamasında bulunan Elibol, HDP'nin barajı aşamaması durumunda çözüm sürecinin sona ereceği yönünde bir algı oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çekti. Elibol, "Çözüm süreci HDP ile başlamadı. Çözüm sürecinde HDP sadece muhatap alınan aktörlerden bir tanesi. Çözüm sürecinde çok sayıda aktör var. Bu bir devlet projesidir. Bu süreci devlet yetkilileri hükümet yetkilileri ile beraber yürütüyor. Tunceli'de CHP'den seçilen bir milletvekili Kürtleri temsil etmiyor ama HDP'den seçilen birisi temsil ediyor, bu nasıl bir anlayış. İlla Kürtlerin temsil edilmesi için HDP'den mi milletvekili olması gerekiyor. Bu yaklaşım doğru bir yaklaşım değildir. Bu bir algı operasyonudur. Kürtler CHP aracılığıyla da, AK Parti aracılığıyla da Meclise girebilirler. İlla etnik milliyetçilik yapan bir parti ile Meclise gelmek zorunda değiller. Temsil edilmek istiyorlarsa başka partiler aracılığıyla da Meclise gelebilirler. HDP barajı aşmasa da Kürtler Doğu ve Güneydoğu illerinde seçecekleri diğer partilerin milletvekillerine kendilerini temsil ettirirler" dedi.

HDP'nin barajı aşmamasının çözüm sürecine faydasına bile olabileceğini ifade eden Elibol, "Çözüm süreci halka mal olmuş bir süreç. Bu süreci bugüne kadar zehirleyen ve süreci kesintiye uğratan HDP'nin kendisidir. Çözüm sürecinin tam da evirildiği, iyi bir noktaya geldiği dönemde 6-7 Ekim olaylarının fitilini ateşleyen Demirtaş'tır. Demirtaş bir takım yurtdışı bağlantılarıyla sürekli çözüm sürecine bir şekilde engel oldu. Şirin göründüğüne bakmayın, çözüm süreci HDP barajı aşsa da yürür, aşmasa da yürür" diye konuştu.

PKK'nın Doğu ve Güneydoğu'da vatandaşlara baskı yaptığını dile getiren Elibol, "PKK sınırları terk etse HDP'nin bölgede alacağı oy yüzde 25-30 azalacak. Batı'da Demirtaş'ın ağzından bal damlıyor, barışsever, cici çocuk, demokrat. Aynı Demirtaş Doğu'da PKK'nın esareti altına girmiş, PKK'nın gölgesinde siyaset yapıyor. Bir bukalemun siyaseti ile Meclise gelip, Meclisi karıştırıp, çözüm sürecini engelleyeceklerini, yeni anayasayı engelleyeceklerini düşünüyorum. HDP'nin barajı aşması halinde koalisyon rüyası görenler şunu bilsinler, yeni anayasayı, çözüm sürecini, ekonomiyi unutalım. Bir koalisyon hükümetinde ne siyasi istikrar olur, ne güven olur, ne de piyasalarda istikrar olur" diye konuştu.

Gazeteci kimliğinden siyasi kimliğe geçişte zorlanıp zorlanmadığının sorulması üzerine Elibol, "Vatandaş 'siyasetçiler seçim zamanı geliyor, onun dışındaki zamanlarda bize uğramıyorlar' diyorlar. Bende onlara, bırakın gelmesinler, parlamentoda çalışsınlar diyorum. Türk insanı zaman zaman seçtiği insanı yanında görmek istiyor. Böyle bir zorluk ile karşılaşıyorum ben. Ben bugüne kadar gezdiğim her yerde bütün siyasi partilerin bürolarını ziyaret ediyorum. Özellikle HDP ile MHP ve HDP'nin teşkilatları hariç, diğer siyasi partilerin teşkilatlarında sorun ile karşılaşmıyorum. Onlar biraz asabi ve gerginler, çok diyalog kuramıyoruz onlarla" şeklinde konuştu.

Muhalefetin vatandaşın cebine vaat eden bir çok vaatte bulunduğunu ve bu vaatlerin hepsinin hayal olduğunu belirten Elibol, "AK Parti'nin temel hedefleri var; yeni bir anayasa, çözüm sürecinin başarıya ulaşması, paralel yapı ile mücadeleyi başarıyla bitirmek, güçlü bir ekonominin inşası" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Elibol: 'Demirtaş Batı'da Cici Çocuk, Doğu'da İse PKK'nin Esareti Altında' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement