Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Milli Savunma bakanlıklarının bütçeleri Genel Kurulda kabul edildi - Son Dakika
Politika

Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Milli Savunma bakanlıklarının bütçeleri Genel Kurulda kabul edildi

TBMM Genel Kurulunda, Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Milli Savunma bakanlıklarının 2024 yılı bütçeleri kabul edildi.

13.12.2023 22:19  Güncelleme: 23:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmelerinde, "Akkuyu Nükleer Santrali 2010 yılında hükümetler arası anlaşmayla Rusya Federasyonu'yla Türkiye Cumhuriyeti Devleti arasında akdedilmiş ve bu Meclis'te onaylanmış kanunlaşmış bir hukuki metin etrafında yürümektedir. Herhangi bir hukuka uygunsuzluğu söz konusu değildir. Oranın bir Rus askeri üssüne dönüşeceği, limanın kontrolünün onlarda olduğu gibi iddialar doğru değildir" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi ile Sayıştay raporlarının görüşmeleri devam ediyor. Genel Kurul'da bugün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçe görüşmeleri yapıldı. Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Alparslan Bayraktar şunları söyledi:

"ENERJİDE TAM BAĞIMSIZ BİR ÜLKE OLMAK İSTİYORUZ"

"Türkiye'nin her gün 1 milyar kilowatt saat elektriğe ihtiyacı var. Türkiye'nin her gün 1 milyon varil petrol ve petrol ürününe ihtiyacı var. 150 milyon metreküp ortalama her gün doğal gaza ihtiyacı var. Yaklaşık 400 bin ton ihtiyacı var. Türkiye'nin ihtiyaçları için mutlaka enerji tedariğinin sağlanması lazım. Buna sağlarken dışa bağımlı kaynaklarla bunu yapmak istemiyoruz, enerjide tam bağımsız bir ülke olmak istiyoruz. 21 yıldır olduğu gibi bundan sonra da olduğu ülkemizin tüm kaynaklarını milletimizin refah seviyesini yükseltmek, Türkiye ekonomisini daha rekabetçi daha güçlü kılabilmek için gençlerimize yeni istihdam kaynakları sunabilmek için kullanmaya devam edeceğiz.

"ORANIN BİR RUS ASKERİ ÜSSÜNE DÖNÜŞECEĞİ, LİMANIN KONTROLÜNÜN ONLARDA OLDUĞU GİBİ İDDİALAR DOĞRU DEĞİLDİR"

'Dünya nükleerden vazgeçerken biz nükleer yapıyoruz' dendi. Bu kesinlikle doğru değil. Dünyada mevcut 412 santral aktif bir şekilde elektrik üretiyor. Birçok gelişmiş ülkenin elektrik ihtiyacının büyük kısmı nükleer enerjiden kaynaklanıyor. Şu anda 17 ülkede 58 tane yeni reaktörün inşası devam ediyor. Dünyada ortalama ülkeler yüzde 10 enerjisini nükleerden karşılıyor. Biz de elektrik talebimizin yüzde 10'unu nükleerden karşılayalım istiyoruz. Dünya nükleere doğru gidiyor. Çevreyle kaygılarımızla ciddiysek mutlaka dünyanın nükleer gücünün artması gerekiyor. Akkuyu Nükleer Santrali 2010 yılında hükümetler arası anlaşmayla Rusya Federasyonu'yla Türkiye Cumhuriyeti Devleti arasında aktedilmiş ve bu Meclis'te onaylanmış kanunlaşmış bir hukuki metin etrafında yürümektedir. Herhangi bir hukuka uygunsuzluğu söz konusu değildir. Oranın bir Rus askeri üssüne dönüşeceği, limanın kontrolünün onlarda olduğu gibi iddialar doğru değildir."

Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Milli Savunma bakanlıklarının bütçeleri Genel Kurulda kabul edildi
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Milli Savunma bakanlıklarının bütçeleri Genel Kurulda kabul edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement