"Ergenekon" Davası - Son Dakika
Politika

"Ergenekon" Davası

"Ergenekon" Davası

Sanıkların taleplerinin alındığı "Ergenekon" davasına yarın devam edilecek.

28.05.2012 18:27

Sanıkların taleplerinin alındığı "Ergenekon" davasına yarın devam edilecek.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada söz alan tutuklu sanık İnönü Üniversitesi'nin eski rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, tutuklu sanık emekli Orgeneral Hasan Iğsız'ı Malatya'da 2. Ordu Komutanı iken tanıdığını ifade ederek, Iğsız'dan 5 yaşında bir kız çocuğuna nakledilecek karaciğerin acil getirilebilmesi için yardım istediğini belirtti.

Küçük kıza yapılan karaciğer nakline ilişkin gazete kupürlerini mahkeme heyetine gösteren Hilmioğlu, "Gece 1, 2, 3 kaç olursa olsun ararım. Telefona kurmay başkanı çıkmıştır. Sizin de uçak kaldırma yetkiniz olsa sizi de ararım. 5 yaşındaki çocuğun hayatını kurtarmak benim için yaşamın ta kendisi" dedi.

Tutuklu yargılanan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de merhum Başbakan Bülent Ecevit'in eski koruma müdürü ve eski milletvekili Recai Birgün ile Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Dairesi Başkanı Bülent Orakoğlu'nun tanık olarak dinlenilmesine değinerek, "Gladyo, NATO'nun yeraltı örgütüdür. NATO'nun gizli hükümetidir. Recai Birgün ve Bülent Orakoğlu'nun tanık ifadeleri de bunları doğrulamıştır" şeklinde konuştu.

"Ergenekon" ve "Balyoz Planı" davalarının, gladyonun siyasi harekatı olduğunu ileri süren Perinçek, Türkiye'de gladyonun en faal olduğu dönemin yaşandığını savundu.

Sanıkların taleplerinin alındığı duruşma yarına ertelendi.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'Ergenekon' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement