'Evet' Afişleri Eskişehir'i de Gerdi - Son Dakika
Politika

'Evet' Afişleri Eskişehir'i de Gerdi

\'Evet\' Afişleri Eskişehir\'i de Gerdi

Eskişehir'de AKP Tarafından Billboardlara Asılan 'Evet' Afişleri CHP´li Gençler Tarafından Yırtılınca Gerginlik Yaşandı.

01.09.2010 04:58  Güncelleme: 09:16

Eskişehir'de AK Parti tarafından billboardlara asılan 'Evet' afişleri

CHP´li gençler tarafından yırtılınca gerginlik yaşandı. Polis olayla ilgili olarak 7 kişiyi gözaltına alırken biraraya gelen AK Parti milletvekilleri ile CHP milletvekili Murat Sönmez sağduyu çağırısında bulundu.

Olay Vişnelik Mahallesi, Atatürk Bulvarı'nda, saat 23.00 sıralarında meydana geldi. CHP Gençlik Kolları üyesi bir grup genç, referandum çalışması kapsamında AK Parti tarafından billboardlara asılan 'Evet' yazılı afişleri yırtmaya başladı. Bu sırada tesadüfen otomobilleriyle yoldan geçen AK Parti Eskişehir Milletvekili Nedim Öztürk, İl Başkanı Salih Koca, afişleri yırtan gençlere müdahale etmeye çalışırken kısa sürede tartışma yaşandı. Bunun üzereni Öztürk telefonla polisi arayarak durumu bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri 7 kişiyi gözaltına alarak Odunpazarı Polis Merkezi'ne götürdü. AK Parti milletvekilleri Murat Mercan, Nedim Öztürk ve İl Başkanı Salih Koca ile olayı öğrenen CHP Milletvekili Murat Sönmez ve CHP İl Başkanı Erman Gölet de Polis Merkezine gitti. Gözaltına alınan 7 kişi Eskişehir Devlet Hastanesi´ne götürülerek sağlık kontrolunden geçirildi. Gençler polis merkezinden çıkarılırken bir grup CHP´li tarafından alkışlandı.

CHP´li Murat Sönmez, AK Parti milletvekilleri Murat Mercan ve Nedim Öztürk de polis merkezinin çıkışında açıklamada bulundu. AK Partililerin şikayetçi olmayaçaklarını belirten CHP milletvekili Sönmez, "Seçim çalışmasında partimizin gençleri arasında ufak bir gerginlik yaşanmış. Ama bu hiçbir zaman Eskişehir'in sükunetini bozacak ya da gerginliğin devam edeceği olarak görmüyoruz. Bu konuda AK Parti milletvekillerine ve il başkanına gösterdikleri hoşgörü nedeniyle teşekkür ediyorum. Seçim çalışması karşılıklı hoşgörü içerisinde devam edecek" dedi.

AK Parti milletvekilleri Murat Mercan ve Nedim Öztürk de afişlerin yasal çerçevede asıldığını, bu konuda itirazın olması halinde seçim kurulunun karar vereceğini söyledi.

Eyüp KELEBEK-ESKİŞEHİR,(DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Evet' Afişleri Eskişehir'i de Gerdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement