Güneydoğu Avrupa Savunma Bakanları Toplantısı Ankara'da Başladı - Son Dakika
Politika

Güneydoğu Avrupa Savunma Bakanları Toplantısı Ankara'da Başladı

Güneydoğu Avrupa Savunma Bakanları Toplantısı Ankara\'da Başladı

Güneydoğu Avrupa Savunma Bakanları (SEDM) Toplantısı, Ankara Merkez Orduevi'nde 16 üye ülkenin savunma bakanları, bakan yardımcıları ve temsilcilerinin katılımıyla başladı. Toplantıda bölgesel güvenlik, istikrar ve iş birliği konuları ele alınacak ve Moldova'nın tam üyeliği onaylanacak.

22.11.2023 11:10  Güncelleme: 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güneydoğu Avrupa Savunma Bakanları Toplantısı, Ankara'da başladı

GÜNEYDOĞU Avrupa Savunma Bakanları (SEDM) Toplantısı, 16 üye ülkenin savunma bakanları, bakan yardımcıları ve temsilcilerinin katılımıyla Ankara Merkez Orduevi'nde başladı.

Güneydoğu Avrupa'da bölgesel güvenlik, istikrar ve iş birliğini geliştirmek ve iyi komşuluk ilişkilerini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen toplantıya Arnavutluk, Bulgaristan, Hırvatistan, Yunanistan, İtalya, Kuzey Makedonya, Türkiye, Romanya, Slovenya, Amerika Birleşik Devletleri, Ukrayna, Bosna-Hersek, Sırbistan, Karadağ ve Gürcistan tam üye, Moldova ise gözlemci ülke statüsünde katılım sağladı. Gürcistan, Karadağ, Romanya, Moldova ve Türkiye toplantıya bakan düzeyinde; Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Sırbistan bakan yardımcısı düzeyinde diğer ülkeler ise temsilci düzeyinde katılım sağladı. 21-23 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek toplantılarda, SEDM projeleri ve Güneydoğu Avrupa Tugayı (SEEBRIG) faaliyetleri ele alınarak, Ukrayna- Rusya savaşının bölgesel güvenliğe etkileri konusunda görüş alışverişinde bulunulacak. Toplantıda ayrıca, Moldova'nın tam üyeliği onaylanacak.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, toplantıya katılan ülkelerin temsilcilerini karşılayarak, katılımcılarla fotoğraf çektirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Güneydoğu Avrupa Savunma Bakanları Toplantısı Ankara'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement