Haşimi: "Çözüm Bulunacaksa Irak İçinde Bulunsun" - Son Dakika
Politika

Haşimi: "Çözüm Bulunacaksa Irak İçinde Bulunsun"

Haşimi: "Çözüm Bulunacaksa Irak İçinde Bulunsun"

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi, "Eğer bir çözüm bulunacaksa sırf Irak içinde bir çözüm bulunsun."

04.05.2012 18:14

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi, "Eğer bir çözüm bulunacaksa sırf Irak içinde bir çözüm bulunsun. Dışardan herhangi bir müdahale olmadan. Ancak dost ülkelerle dayanışma için konuşabiliriz" dedi.

Tarık Haşimi, Ceylan Otel'de bir basın toplantısı düzenledi. Geçtiğimiz salı günü Irak'a dönmek için rezervasyon yaptırdığını belirten Haşimi, "Ancak Irak'tan bazı siyasi liderler 'bekle, senin dönüşünle siyasi çözüm bulma çabaları tıkanabilir' dediler" diye konuştu.

Maliki'nin yargı üzerinde baskı kurduğunu ileri süren Haşimi, "Benim davam uluslar arası bir dava olmuştur. Özellikle BM İnsan Hakları Komisyonu benim başıma gelenleri araştırıyor. Kim sorumluysa cezalandırılacak" dedi.

Haşimi, birkaç gün önce Erbil'de toplanan 5 siyasi liderin yayınladığı bildirinin kabul edilmemesi halinde Irak'ın geleceğinin tehlikeye düşeceğini savundu. Haşimi, "Artık siz aldığınız kararı gözden geçirin. Ben cumhurbaşkanı sıfatıyla yargılanıyorum. O mahkeme böyle bir davada yetkili değildir" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Talabani ve Meclis Başkanı Usame El Nuceyfi'den destek isteyen Haşimi, "Eğer bir çözüm bulunacaksa sırf Irak içinde bir çözüm bulunsun. Dışardan herhangi bir müdahale olmadan. Ancak dost ülkelerle dayanışma için konuşabiliriz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Haşimi: 'Çözüm Bulunacaksa Irak İçinde Bulunsun' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement