Hdp Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir Salihli'de - Son Dakika
Politika

Hdp Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir Salihli'de

Hdp Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir Salihli\'de

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Manisa 2. sıra Milletvekili Adayı Yüksel Budak ile Salihli’nin Atatürk Mahallesi’nde düzenlenen mitinge katıldı.

17.10.2015 23:38

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Manisa 2. sıra Milletvekili Adayı Yüksel Budak ile Salihli'nin Atatürk Mahallesi'nde düzenlenen mitinge katıldı.

Atatürk Mahallesi'nde düzenlenen mitingde konuşan Baydemir, "HDP, neredeyse Cumhuriyetin kuruluş yılından bugüne kadar, hatta ve hatta Şeyh Bedrettin'den bugüne kadar Anadolu ve Mezopotamya insanının eşitçe, özgürce, kardeşçe bir arada yaşama arzusunun vücut bulmuş halidir. Ege'de çok dilli, çok kültürlü ve coğrafyada dostluk ve kardeşlik içinde yaşıyorsunuz. HDP tüm kimliklerin mayası olmuştur. Manisa'dan 1-2 milletvekili çıkartalım ki Mezopotamya ile Manisa arasında sağlam köprüler kurulsun. Bu aynı zamanda doğu ile batının da kucaklaşması anlamına gelir. 7 Haziran seçimlerinde Türkiye halkları iradesini ortaya koydu. Türkiye nüfusunun yüzde 95'inin temsili sağlandı. Ama tek başına hırsıyla halkın iradesine büyük bir saygısızlık yapıldı ve seçimin tekrarına karar verildi. Allah dışında hiçbir şey tek değildir. İnançlarımız, kültürlerimiz her şey çoğuldur. Büyük bir memnuniyet duyuyorum ki KCK tek taraflı ateşkes ilan etti, eylemsizlik pozisyonuna geçti. Bunun anlamı çok değerli ve çok büyüktür. Yani bu kararla deniliyor ki 'tek bir askere, tek bir polise, tek bir güvenlik kuvvetine tek bir kurşun sıkmak istemiyoruz' beyanıdır, duruşudur. Yani kardeşlik vurgusunun daha fazla zedelenmesini istemiyoruz demektir. Bu aynı zamanda toplumun tüm dinamiklerinin barış taleplerine yanıt vermek demektir. Aynı duruşu hükümetten de bekliyoruz. Askeri ve siyasi operasyonlar derhal durmalıdır ki tek bir insanımız hayatını yitirmesin. Manisa'dan seslenmek istiyorum. HDP'nin perspektifinde, siyasi algısında ve siyasi pratiğinde Rabbim nasip etsin; yaşatmak vardır, kardeş kavgasını durdurmak vardır. Kimden kime sıkılırsa sıkılırsın kurşuna karşı durmak vardır, yani barış, kardeşlik ve özgürlük vardır. Onun içindir ki bir kez daha inadına barış diyoruz. Esas bütün bu zahmetlere, trajedilere rağmen dostluk elini, kardeşlik elini asla indirmeyen siz halkımla, sizin evladınız olmaktan gurur duyuyorum. Eğer ki Diyarbakır katliam girişimi aydınlatılmış olsaydı, Suruç katliamı gerçekleşmeyecekti. Eğer Suruç katliamının, onun arka planı açığa çıkarılsaydı, Ankara'daki katliam olmayacaktı" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hdp Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir Salihli'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement