İstanbul'da İnsan Zinciriyle Gazze Protestosu - Son Dakika
Politika

İstanbul'da İnsan Zinciriyle Gazze Protestosu

İstanbul\'da İnsan Zinciriyle Gazze Protestosu

İstanbul'da Filistin İnisiyatifi Platformu, İsrail'in Gazze saldırılarını protesto etmek için Edirnekapı'dan Sultanahmet'e kadar insan zinciri oluşturdu. Eyleme katılanlar, İsrail'in abluka altındaki Gazze'de çocuk, kadın, hasta ve yaşlı demeden gerçekleştirdiği saldırılara tepki gösterdi. Prof. Dr. Yusuf Kaplan, basın açıklamasında Filistin meselesinin sadece Filistin'in meselesi olmadığını belirterek, Gazze'deki katliama bütün insanlık isyan ettiğini ve bütün dünyaya seslenerek İsrail'i durdurma çağrısı yaptı.

12.11.2023 18:37

İstanbul'da, Filistin İnisiyatifi Platformu, İsrail'in Gazze saldırılarını protesto etmek için Edirnekapı'dan Sultanahmet'e kadar insan zinciri oluşturdu.

İsrail'in, abluka altındaki Gazze'de çocuk, kadın, hasta ve yaşlı demeden saldırılarına tepki göstermek, Filistin halkına destek vermek amacıyla "El Ele Gazze Şeridi" eylemi düzenlendi.

Eyleme katılanlar, Fevzipaşa, Macar Kardeşler, 15 Temmuz, Şehzadebaşı, Vezneciler ve Darülfünun caddeleri üzerinde yaklaşık 3,5 kilometrelik insan zinciri oluşturdu.

İsrail aleyhine sloganlar atıp dövizler taşıyan eylemcilere, araçlarda bulunan vatandaşlar da korna çalıp destek verdi.

Kalabalık, önce Edirnekapı'dan Beyazıt Meydanı'na, ardından da Sultanahmet Meydanı'na yürüdü.

Prof. Dr. Yusuf Kaplan, burada yaptığı basın açıklamasında, Filistin meselesinin sadece Filistin'in meselesi olmadığını belirterek, tarihinin en kanlı dönemlerinden birisini yaşayan Filistin'in; insanlığı, masumiyeti, hakikati ve direnişi temsil ettiğini söyledi.

Bu katliamları yapanların tarihin karanlık çöplüğüne gömüleceğini ifade eden Kaplan, "O çocukları, anneleri, o kimsesiz, tertemiz melekleri katleden insan olamaz. Kesinlikle şundan emin olabilirsiniz. Tarih bundan sonra yeniden yazılacak. Gazze soykırımı, insanlığın geleceği açısından milat olacak. İnsanlık bu vahşete 'dur' diyecek. Nitekim görüyorsunuz, insanlığı ayağa kaldırdı. Gazze'deki katliama bütün insanlık isyan etti, başkaldırdı. Bütün dünyaya sesleniyoruz. Katil İsrail'i durduramadığınız sürece insanlığınızı haysiyetinizi koruyamazsınız." dedi.

Eylemde, Filistinliler için dua edildikten sonra kalabalık sessizce dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İstanbul'da İnsan Zinciriyle Gazze Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement