İzmir'de Atatürk'ün vefatının 85. yılı anıldı - Son Dakika
Politika

İzmir'de Atatürk'ün vefatının 85. yılı anıldı

İzmir'de düzenlenen törenle, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85. yılı anıldı. Törende çelenk bırakıldı, sirenler çaldı ve İstiklal Marşı okundu.

10.11.2023 10:25  Güncelleme: 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CUMHURİYETİN kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85'inci yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi İzmir'de de düzenlenen törenle anıldı. Saat 9'u 5 geçe tüm kentte hayat durdu, kalpler Atatürk için attı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85'inci yıl dönümü için İzmir'de anma töreni düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törene İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Kemal Yeni, AK Partili ve CHP'li İzmir milletvekilleri, oda başkanları katıldı. Törende İzmir Valiliği, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk büstüne çelenk bırakıldı. Saat 9'u 5 geçe ise sirenlerin çalmasıyla birlikte tüm kentte hayat durdu. Trafik akışı tamamen dururken, caddelerde yürüyen vatandaşlar da saygı duruşuna geçti. Törenin yapıldığı alanda ise 2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

İzmir\'de Atatürk\'ün vefatının 85. yılı anıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Politika İzmir'de Atatürk'ün vefatının 85. yılı anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement